Logo

PERSBERICHT

Kleurrijke uitgave in aanloop naar nieuw collectieplan Columbus, Cube en Continium

13 juni 2018, Kerkrade - Afgelopen dinsdag presenteerden de musea gelegen aan het Museuplein in Kerkrade een gezamenlijke uitgave. 'Thea, Kasper en 48 andere stukken' vertelt het verhaal van Columbus earth center, Cube design museum en Continium discovery center: drie musea die één collectie delen. Aarde, design en wetenschap & techniek vormen de drie invalshoeken van waaruit het boek vijftig markante collectiestukken toelicht. Gouverneur Theo Bovens (rechts) nam gisteren het eerste exemplaar in ontvangst uit handen van directeur Hans Gubbels (links).

Precies 20 jaar geleden opende het Industrion - Museum voor Industrie en Samenleving haar deuren aan het Museumplein in Kerkrade: een mooie gelegenheid voor de - inmiddels drie - instellingen om terug én vooruit te kijken. Vooruit gekeken wordt er met de ontwikkeling van een nieuw collectieplan dat na de zomer van 2018 klaar zal zijn. Teruggekeken wordt er door het uitbrengen van de kleurrijke uitgave 'Thea, Kasper en 48 andere stukken -  De wondere wereld van Columbus, Cube en Continium'. Deze werd gisteren trots overhandigd door directeur Hans Gubbels aan Gouverneur Theo Bovens.

Thea, Kasper en 48 andere stukken
In het boek is er specifieke aandacht voor datgene wat de drie musea verbindt: de mens en zijn relatie met de wereld waarin en waarop hij leeft. Vijftig voorwerpen die deze relatie toelichten vanuit één van de drie perspectieven aarde, design en wetenschap & techniek worden in woord en beeld belicht. Het boek weerspiegelt de huidige collectie met traditionele thema's als stoommachines, aardewerk en mijnbouw, maar laat ook 'moderne' collectiestukken zien zoals 3D-printers en sociale robots: allemaal bijzondere objecten die wij als mens hebben gebruikt en gebruiken om de aarde leefbaar te maken en in te richten. 

Het boek 'Thea, Kasper en 48 andere stukken' is verkrijgbaar in onze museumwinkel en telefonisch te bestellen via 045 567 0809.


Bijlagen

Over Columbus, Cube en Continium
De provinciale museumorganisatie stichting Museumplein Limburg is de overkoepelende organisatie achter Columbus earth center, Cube design museum en Continium discovery center te Kerkrade en Spark Tech Lab te Weert. De instellingen aan het Museumplein te Kerkrade vertellen elk een deel van het oudste verhaal: de relatie van de mens met de wereld waarin hij leeft. Hoe complex de wereld om ons heen ook kan zijn, er is altijd een relatie tussen onszelf, de natuur waarin wij bestaan en de samenleving die we samen bouwen. Deze relatie komt tot uiting in de manier waarop wij leven en werken, in ons onderwijs en in onze cultuur. Museumplein Limburg biedt inzicht, kennis en enthousiasme in deze relatie door erfgoed, geschiedenis, wetenschap en industrie in samenhang te presenteren richting een breed publiek.

Logo

 
Share on Facebook   Tweet   Share on LinkedIn