Logo

 

Lefier verduurzaamt 108 woningen in Lewenborg

Aan het Baken in de Groningse wijk Lewenborg wordt sinds vorige week volop gewerkt. Woningcorporatie Lefier maakt de eengezinswoningen hier een stuk energiezuiniger. Na de werkzaamheden hebben de woningen label A. Dat betekent een goed geïsoleerde, duurzame en comfortabele woning. Komende zomer krijgen de woningen aan de Dukdalf dezelfde verbeterslag.

Isolatie

Alle ramen krijgen HR++ glas en de daken worden geïsoleerd. Dat gebeurt van buitenaf, zodat bewoners relatief weinig last hebben van de werkzaamheden. Sommige woningen hebben al zonnepanelen. Bij iedere woning waar dat niet zo is komen alsnog 8 zonnepanelen. Verder krijgen alle woningen nieuwe mechanische ventilatie. Zo zijn bewoners verzekerd van een goed binnenklimaat. Nieuw is dat dit systeem de ventilatie automatisch aanpast aan het vocht- en CO-gehalte. Dat is efficiënt en bespaart energie.

Onderhoud gevels

Dat is nog niet alles. Lefier voert ook onderhoud uit aan de gevels. Het houtwerk wordt geschilderd en het metselwerk opgefrist. In de woningen maken de oude stoppenkasten plaats voor een moderne meterkast. Sommige woningen hebben een verouderde badkamer, keuken en toilet. Als dat zo is, worden deze vervangen.

Planning

In maart 2023 is het werk begonnen. Rond de zomer pakt Lefier de woningen aan de Dukdalf in Lewenborg aan. In de loop van het jaar zijn alle 108 woningen klaar als het goed is. 

Verduurzamen naar energielabel A

Lefier wil dat huurders betaalbaar kunnen blijven wonen. Ook met de huidige energieprijzen. Veel woningen zijn al verbeterd naar energielabel A. En daar komen steeds meer woningen bij. Om de verduurzaming te versnellen heeft Lefier goede afspraken gemaakt met vier vaste bouwpartners. In 2023 worden ruim 3300 woningen in Groningen en Drenthe aangepakt.


Bijlagen

Lefier staat voor wonen

Jong en oud. Studerend, werkend en werkzoekend. Kerngezond en met beperkingen. Iedereen heeft recht op een plek om ‘thuis’ te noemen. Goed wonen betaalbaar maken en houden, daar zetten wij ons elke dag voor in. Dat doen we samen met onze huurders en gemeenten.

Lefier is de grootste woningcorporatie van Noord-Nederland met 33.000 verhuureenheden in de gemeenten Groningen, Midden-Groningen, Emmen, Stadskanaal en Borger-Odoorn. Naast studentenwoningen en sociale huurwoningen biedt Lefier ook huuwoningen aan in de vrije sector, bedrijfsonroerend goed, parkeerplaatsen en bouwgrond. Dit wordt verzorgd door Makelaardij Lefier. Lefier heeft kantoren in Groningen, Hoogezand, Emmen en Stadskanaal en daarnaast zijn er in de wijken servicepunten waar huurders met en zonder afspraak langs kunnen komen met vragen en voor informatie. 

Meer informatie over Lefier is te vinden op www.lefier.nl/over-lefier


 
Share on Facebook   Tweet   Share on LinkedIn