Beste ontvanger,

Hierbij vragen wij de aandacht voor ons persbericht, met de uitnodiging om hier online en/of offline aandacht aan te besteden. Alvast bedankt voor de medewerking.

Bagels & Beans lanceert unieke buurtbus: ‘slow wordt het nieuwe snel’

In het stressvolle tijdperk van flitsbezorgers, timemanagement en opkomede individualisme creëert Bagels & Beans een plek van rust en samenzijn op wielen: de Bagelbus. Met het unieke concept ‘slowbezorging’ geeft Bagels & Beans de hectische en onpersoonlijke wereld anno nu het bagel- en broodnodige tegengas. Testen met het prototype van de buurtbus hebben plaatsgevonden en in april zal worden gestart met de eerste routes in de omgeving van Utrecht.

Lekker langzaam genieten
Slowbezorging schept ruimte voor mensen die niet meewillen met het huidige hoe-sneller-hoe-beter-tijdperk. Lizan van der Pol, mede-eigenaar van Bagels & Beans, noemt de buurtbus een tegendraadse maar nodige ontwikkeling: ‘Binnen vijf minuten een bezorger voor je deur? Dat biedt simpelweg onvoldoende ruimte voor ontspanning. Daarom garanderen we bij de Bagelbus een wachttijd van minstens tien minuten. Zodat mensen een praatje kunnen maken en gezamenlijk van hun rustmoment mogen genieten: hét recept tegen eenzaamheid. Hoe langzamer je geniet, hoe langer je geniet. Iets heel simpels dat we schijnbaar met z’n allen zijn vergeten.’

Elektrisch en emissievrij
Duurzaam, elektrisch, klassiek en toch modern: de Bagelbus koppelt een zo groot mogelijk sociale impact aan minimale impact op het milieu. En aan het natuurthema van de meest recente menukaart. Het voertuig is een total loss verklaarde jaren 80-ijscotruck uit Florida, door Bagels & Beans geïmporteerd, gerestaureerd en volledig emissievrij gemaakt. ‘Het was wel een klus om al die ijsjesstickers te verwijderen’, blikt Lizan terug. ‘We kregen zelfs de oude geluidsinstallatie weer aan de praat. Woon je dus in Utrecht en hoor je binnenkort zo’n klassieke ijscowagen langsrijden, dan weet je: dat is de Bagelbus.

Vertrouwd assortiment met unieke extra’s
De Bagelbus voorziet in een kleine maar gevarieerde take-away kaart met de bekende Bagels & Beans bagels, koffie & zoetigheden. Naast deze kleine kaart bieden zij hun vertrouwde assortiment met onder andere koffiebonen, losse bagels, thee en chocoladerepen aan. Allemaal te vinden in het winkelgedeelte van de omgebouwde bus. Verder biedt de bus een unieke aanvulling op het huidige assortiment met Luisterend Oor. Bij bestelling hiervan mogen gasten tien minuten lang hun verhaal kwijt bij een van de bagelaars of barista’s. Lizan: ‘De mensen in de rij kunnen gezellig meeluisteren en nóg langer genieten van hun rustmoment.’ Luisterend Oor is uiteraard kosteloos, benadrukt ze.  

Officiële start in april
De Bagelbus gaat officieel van start in de maand april bij een aantal gemeenten in Utrecht. De bagelvariant van de klassieke SRV-wagen is volop in ontwikkeling, partners en leveranciers kunnen zich aanmelden via het contactformulier. Bagels & Beans verwacht dit jaar nog de bijzondere bagelinnovatie naar meer gemeenten in Nederland te brengen.

Nieuwsgierig geworden? Kijk dan voor meer informatie op www.bagelsbeans.nl/slowbezorging

Over Bagels & Beans
Bagels & Beans is een eigentijds en onderscheidend concept en met ruim 80 vestigingen het grootste koffie- en lunchcafé van Nederland. Al sinds 1996 is Bagels & Beans de vrijplaats voor bagels, koffie & geluk. Een plek waar de waan van de dag plaatsmaakt voor een moment van rust en iets lekkers. Koffie of thee met iets erbij, een belegde bagel, bijvoorbeeld met cream'cheese' of de vegetarische Paddoburger, of een van de salades of sappen. Vers bereid, klaar terwijl je lacht.

De typische Bagels & Beans-sfeer met nadruk op persoonlijke aandacht en ambachtelijkheid heeft de afgelopen 27 jaar steeds meer fans gemaakt. Gelukkig maar, het is een bewezen medicijn tegen de gejaagdheid die onze levens tegenwoordig kenmerkt.