Logo


Lefier verduurzaamt 75 appartementen in Vissershoekflat aan Oude Meerdijk

Emmen, 17 maart 2023 - Lefier is gestart met een grote verduurzamings- en opknapbeurt voor 75 appartementen in de Vissershoekflat aan de Oude Meerdijk in Emmen. Het complex wordt grondig aangepakt door Buursema Bouwbedrijf en is na de werkzaamheden energiezuinig, opnieuw geschilderd en klaar voor de toekomst. Er is begonnen met het vernieuwen van de keuken en/of het sanitair in het grootste deel van de appartementen.

Ook de werkzaamheden om de appartementen energiezuinig te maken zijn inmiddels in volle gang. Alle kozijnen worden voorzien van HR++-beglazing, er wordt gevelisolatie aangebracht, de mechanische ventilatie wordt voorzien van CO2-melders en op het dak van het complex komen zonnepanelen. De werkzaamheden rond de verduurzaming nemen enkele maanden in beslag. De bewoners hebben inmiddels een modelwoning kunnen bekijken, zodat zij weten hoe hun appartement er na de opknapbeurt uit zal zien. Tijdens de uitvoering zijn er twee ‘rustwoningen’ in het complex beschikbaar waar bewoners kunnen verblijven als de werkzaamheden in hun eigen appartement voor overlast zorgen.

Energiezuinig

De 75 appartementen in de Vissershoekflat zijn na de werkzaamheden energiezuinig en hebben dan energielabel A. Voor de bewoners betekent dit een lagere energierekening en natuurlijk meer wooncomfort. Bovendien profiteren alle bewoners van de zonnepanelen: elk appartement is gekoppeld aan de zonne-installatie en de opbrengst daarvan draagt bij aan een nóg lagere energierekening. Los van de jaarlijkse huuraanpassing in juli krijgen de huurders na de verduurzaming niet te maken met een extra verhoging van de huurprijs.

Fris

Zowel de buitenzijde als de gemeenschappelijke binnenruimtes van het complex krijgen een nieuwe, frisse aanblik dankzij een volledige schilderbeurt en nieuwe gevelbeplating. Aan de buitenzijde komt een afwerking in crème-zandkleur. Bewoners van de Vissershoekflat konden zelf de keuze maken uit twee kleurvoorstellen voor de binnenzijde, die met behulp van een kleurstyliste zijn samengesteld. Schildersbedrijf Sanders start deze week met het schilderwerk.

Lefier verwacht dat de werkzaamheden aan de Vissershoekflat deze zomer afgerond zullen zijn.


Bijlagen

Lefier staat voor wonen

Jong en oud. Studerend, werkend en werkzoekend. Kerngezond en met beperkingen. Iedereen heeft recht op een plek om ‘thuis’ te noemen. Goed wonen betaalbaar maken en houden, daar zetten wij ons elke dag voor in. Dat doen we samen met onze huurders en gemeenten.

Lefier is de grootste woningcorporatie van Noord-Nederland met 33.000 verhuureenheden in de gemeenten Groningen, Midden-Groningen, Emmen, Stadskanaal en Borger-Odoorn. Naast studentenwoningen en sociale huurwoningen biedt Lefier ook huuwoningen aan in de vrije sector, bedrijfsonroerend goed, parkeerplaatsen en bouwgrond. Dit wordt verzorgd door Makelaardij Lefier. Lefier heeft kantoren in Groningen, Hoogezand, Emmen en Stadskanaal en daarnaast zijn er in de wijken servicepunten waar huurders met en zonder afspraak langs kunnen komen met vragen en voor informatie. 

Meer informatie over Lefier is te vinden op www.lefier.nl/over-lefier


 
Share on Facebook   Tweet   Share on LinkedIn