BOEKBERICHT

 

 

Op zaterdag 6 april 2023 verschijnt de eerste Nederlandse culinaire maffiathriller:

 

 

 

 

 

HET ZAL NOOIT MEER KAVIAAR ZIJN 

 

Culinaire maffiathriller inclusief 18 vega(n) recepten geïnspireerd op de Italiaanse keuken

 

 

Bomaanslagen, schietpartijen, afpersingen en de mysterieuze verdwijning van vakbondsleider James 'Riddle' Hoffa teisteren het New York van de jaren 70. De stad is in de greep van de maffia. 

 

In deze eerste culinaire maffiathriller van Nederland - gebaseerd op ware gebeurtenissen - infiltreert de Nederlands/Italiaanse Sofia met gevaar voor eigen leven in de beruchte maffiafamilie Gambino met aan het hoofd 'Big Paul' Castellano.

 

Door maaltijden te bereiden die de maffiabaas doen denken aan zijn grootmoeders keuken in Palermo wint Sofia zijn vertrouwen. Gaandeweg wordt ze steeds verder de maffiawereld ingezogen en ontrafelt ze hun diepste geheimen.

 

 

 

Het zal nooit meer kaviaar zijn is de eerste culinaire maffiathriller van Nederland, met onthullingen over de verdwijning van de sinistere Amerikaanse vakbondsleider James 'Riddle' Hoffa wiens lichaam tot op heden nog niet is teruggevonden.

 

In dit boek vind je naast het verhaal van Sofia en de ware gebeurtenissen rondom de New Yorkse maffia in de jaren 70, ook 18 kleurrijke vega(n) recepten geïnspireerd op de Italiaanse keuken.

 

 

Granita Promo 

FOTOGRAFIE: WENDY VAN DEN EIJNDE MEDIA

 

 

 

 

 

ANNA BONTEKOE & MARJA WEST

 

vlnr: ANNA BONTEKOE EN MARJA WEST

FOTOGRAFIE: WENDY VAN DEN EIJNDE MEDIA

 

Auteur Marja West schrijft niet alleen thrillers, maar ook audio- en televisieseries, feelgoodromans en non-fictie. Haar boek 'Verloren in de Jungle', met feiten over de mysterieuze verdwijning van twee Nederlandse meisjes in Panama, werd vertaald in het Engels en Russisch. Haar dochter Anna Bontekoe is chef-kok en kookt voornamelijk vegetarisch en plantaardig met de focus op smaken uit de Meditarrane en Midden Oosterse keuken.

 

Hun boek is een ode aan het in 1960 verschenen boek Het kan niet altijd kaviaar zijn, geschreven door de Oostenrijkse auteur Johannes Mario Simmel. In dit verhaal raakt een bankier betrokken bij activiteiten van geheime diensten uit verschillende landen. Door spionnen heerlijke maaltijden voor te schotelen weet hij hen loslippig te maken en zo een spionagenetwerk op te rollen. Simmel nam de recepten van de kokende banker op in zijn boek dat een wereldwijde bestseller werd.

 

 

Focaccia

FOTOGRAFIE: WENDY VAN DEN EIJNDE MEDIA

 

 

 

Tiramisu

FOTOGRAFIE: WENDY VAN DEN EIJNDE MEDIA

 

 

 

 


'Een unieke leesbelevenis waarbij de zintuigen worden geprikkeld en je smaakpapillen worden geïnspireerd. Spannend, meeslepend en smakelijk!'

[5 sterren] Moon Kager, Mustreads or Not‘Een boek dat weet te verrassen! Ik werd erin meegezogen en kon niet meer stoppen met lezen.’

[4,5 sterren] Marieke Scheers, Hebban
Bijlagen