PERSBERICHT

Gratis ontbijt voor kinderen op ruim 100 kinderopvangcentra 

Vianen/Amsterdam, 25 november 2022 – Partou, de grootste aanbieder van kinderopvang in Nederland, start deze week met gratis ontbijt voor kinderen in kwetsbare wijken. Op ruim 100 kinderopvanglocaties in kwetsbare wijken in het hele land krijgen de kinderen vanaf deze week tot eind januari 2023 een gratis ontbijt. Partou neemt dit initiatief in navolging van eerdere kabinetsplannen voor gratis ontbijt op basisscholen. Stadsdeelvoorzitter Tanja Jadnanansing serveerde de eerste ontbijtjes op locatie Meernhof in Amsterdam Zuid-Oost. Tanja Jadnanansing: ‘Fantastisch dat Partou haar maatschappelijke rol op deze manier invult.’ 

‘Ieder kind dat met een lege maag naar school of de opvang komt, is er één teveel. Maar we merken nu dat het steeds vaker voorkomt. Terwijl gezond en gevarieerd samen eten zo ontzettend belangrijk is voor de ontwikkeling van kinderen. Vandaar dat we besloten hebben om bij te springen,’ aldus Sigrid Mortier directeur voorschool en passende kinderopvang van Partou.

Partou bereikt met een zeer fijnmazig netwerk honderdduizenden kinderen. ‘We weten allemaal op welke plekken kwetsbare kinderen geholpen zijn met extra ondersteuning, zoals een goed en gratis ontbijt’, aldus Mortier. Zij vervolgt: “Als grootste aanbieder kunnen we snel een grote stap zetten, maar we hopen natuurlijk dat andere kindcentra ook mee gaan doen’.

Partou organiseert het gratis ontbijt op locaties in de directe omgeving van de 500 basisscholen die door de overheid zijn aangewezen voor een gratis ontbijt. Partou voert het initiatief uit in samenwerking met een aantal gemeenten en haar vaste leveranciers.

Gratis ontbijt voor kinderen op ruim 100 kinderopvangcentra, Fotocredit: Dingena Mol

Fotocredit: Dingena Mol

Over Partou
Partou staat voor professionele, veilige én inclusieve kinderopvang, die bijdraagt aan de ontwikkeling van kinderen. Partou is de grootste kinderopvangorganisatie van Nederland. De door ouders en medewerkers hooggewaardeerde landelijke kinderopvangorganisatie heeft circa 700 vestigingen en circa 9.200 betrokken medewerkers in Nederland. Samen zorgen ze voor circa 67.000 kinderen.