Logo

Stena Line Travel Group nieuwe aandeelhouder Voigt Travel
Specialisten noordelijke reizen bundelen krachten

 

Amsterdam, 17 november 2022 – Voigt Travel Holding, toonaangevend in reizen naar Noord-Europa, heeft een nieuwe aandeelhouder gevonden in Stena Line Travel Group. De aandelen zijn overgenomen van Karmijn Kapitaal en van het management van Voigt Travel Holding. Dit nieuws werd vandaag bekendgemaakt en creëert een krachtenbundeling van Scandinavische reisbedrijven. Buro Scanbrit, Voigt Travel, zusteronderneming Scandinavian Wintersports en het Finse Ruka Safaris zijn nu allemaal onderdeel van het Zweedse Stena Line Travel Group. Deze nieuwe ontwikkeling is in lijn met de langetermijnvisie van Voigt Travel om de positie van Scandinavië als vakantiebestemming verder te versterken. Samen zijn Voigt Travel Holding en Buro Scanbrit marktleider in Noord-Europese reizen. Alle labels behouden hun eigen naam en positionering. 

Marktleiderschap dichterbij
Stena Line Travel Group is één van de grootste reisbedrijven van Scandinavië. Meerdere Europese merken zijn onderdeel van de groep, die een sterke positie heeft in Noord-Europa en Nederland. Met de overname van Voigt Travel Holding komt het marktleiderschap voor Stena Line Travel Group een flinke stap dichterbij. Ook voor Voigt Travel betekent deze nieuwe ontwikkeling groei. De verschillende merken blijven bestaan om het eigen vermogen te optimaliseren en de eigen doelgroepen te bedienen. Tegelijkertijd wordt zoveel mogelijk synergie gezocht. Reisondernemer Cees van den Bosch krijgt in Nederland de leiding over de labels Voigt Travel, Buro Scanbrit, Scandinavian Wintersports en het Finse Ruka Safaris. Marloes Meijer blijft als Managing Director bij Voigt Travel betrokken.


Cees van den Bosch - Voigt Travel Holding

Gespecialiseerd in noordelijke bestemmingen
Cees van den Bosch kijkt uit naar de nieuwe samenwerking: “Dit is een geweldige ontwikkeling voor Voigt Travel als pionier op het gebied van reizen naar Noord-Europa. De afgelopen decennia hebben we verschillende Scandinavische bestemmingen ontwikkeld en bereikbaar gemaakt, onder andere met onze chartervluchten vanuit Nederland en België. Als onderdeel van Stena Line Travel Group kunnen we onze positie samen met Buro Scanbrit, Scandinavian Wintersports en het Finse Ruka Safaris verder verstevigen en onze ambities waarmaken. Een mooi vooruitzicht!” Jari Virtanen, Managing Director bij Stena Line Travel Group, vult aan: “De kennis en de gedrevenheid van de medewerkers van Voigt Travel Holding is indrukwekkend. Met het bundelen van de krachten behouden we deze expertise en kunnen we de gehele reismarkt voor de noordelijke vakantiebestemmingen bedienen. Een ware win-win!”


Jari Virtanen - Managing Director bij Stena Line Travel Group

 


Bijlagen

Over Voigt Travel
Voigt Travel BV heeft als dé Pure Noorden specialist al meer dan veertig jaar ervaring, met Fins Lapland als bakermat. Voigt Travel biedt actieve en avontuurlijke (rond)reizen naar het uiterste noorden van Europa. Een klein en ervaren team van reisspecialisten organiseert reizen naar bestemmingen waarbij de beleving en het avontuur centraal staat en de ervaringen de verwachtingen overtreffen. Wereldwijd is het de reisorganisatie met de meeste rechtstreekse vliegverbindingen naar het Arctisch gebied: er worden maar liefst vijf bestemmingen in Fins Lapland en IJsland aangevlogen, zowel in de zomer als in de winter. Zie voor meer informatie www.voigt-travel.nl.


 
Share on Facebook   Tweet   Share on LinkedIn