Hi [{voornaam}],

RASOI SHOWT AMSTERDAM-ZUID HET ECHTE INDIA
Nieuw Indiaas restaurant laat tijdens culinaire rondreis zien hoe het hoort

Rasoi heeft haar deuren geopend. In dit authentiek Indiase restaurant in de gezellige Maasstraat in Amsterdam-Zuid, schuif je aan voor een onvervalste Indiase maaltijd zoals-ie bedoeld is, of voor een borrel in de levendige loungebar.

De reis
Gerechten ondergaan door afstand en tijd vaak een transformatie, zo ook de Indiase. Veel klassiekers zoals wij die kennen zijn buiten India ontstaan. En dat doet toch een beetje pijn, biechten Rajiv Mehra en zijn compagnon Ashish Sharma op. Met restaurant Rasoi trakteren ze Amsterdam dan ook op een deep dive in het echte India. ‘In Europa gebruiken Indiase restaurants bijvoorbeeld veel room. Dat halen we in India niet in ons hoofd, daar is melk veel te kostbaar voor’, vertelt Rajiv. Bij Rasoi laten ze de gehele Indiase eetcultuur de revue passeren in plaats van zich enkel te focussen op het noorden of zuiden van het Aziatische land. Chefskoks Ajit Athale en Rohit Singh verdienden beiden hun strepen in de Indiase keuken; ze waren beiden werkzaam bij luxehotelketen Oberoi Hotels en vlogen de hele wereld over via Australië, de Verenigde Staten en Dubai zijn ze nu in Nederland neergestreken.

Klassiekers en signatures
De Indiase keuken heeft geen bestaansrecht zonder tandoor en dus is de Aziatische kleioven – gevuld met houtskool – ook in de Maasstraat prominent aanwezig. Het menu bestaat voor de ene helft uit echte, maar dan ook échte klassiekers en voor de andere helft uit signatuurgerechten zoals de Kerala viscurry, Aloo Gobhi Paneer, een paneer met aardappelpuree en bloemkooltandoori en Laal Maas, wat bestaat uit langzaam gegaarde lam naar recept uit Rajasthan. De loungeruimte beschikt over een eigen menu met diverse bites, die ook gerust als voorgerechtjes kunnen worden besteld. 

India by night
Rasoi bestaat uit twee ruimtes: de loungeruimte en het restaurantgedeelte. De loungeruimte weerspiegelt het hedendaagse India met een vleugje vorstelijkheid, als we het hebben over de uitstraling komt India by night toch wel redelijk dicht in de buurt. De wanden zijn voorzien een diepblauwe of gouden tint en het koningsblauwe velvet waarmee de bankjes bekleed zijn, zorgt voor zowel een behaaglijk als royaal gevoel. Het warmgekleurde interieur en de kleurige glas-in-lood-deuren bieden een mooi contrast. De hoofdrol is weggelegd voor de oplichtende goudkleurige centrale bar met marmeren look. In totaal biedt het restaurant plek aan 60 Indian food lovers. Aan de straatkant bevindt zich een terras dat plaats biedt aan zo’n 24 personen. Nu de herfst haar intreden doet, zorgen de heaters voor behaaglijke gezelligheid.

Rajiv en Ashish brengen India ook met alle liefde bij de mensen thuis en dus is het restaurant ook open voor take-away. Binnenkort kun je je bestelling ook laten thuisbezorgen. 

Bezoek via deze link de website van Rasoi


 
Share on Facebook   Tweet   Share on LinkedIn