Logo

Beste redactie, 

 

Van 8 t/m 14 maart start de Nationale Week Zonder Vlees. Naar aanleiding van deze week was HelloFresh benieuwd naar de vegetarische eetgewoonten en vega-trends van de Nederlanders. 

 

HelloFresh onderzocht welke provincies van Nederland het meest vegetarisch zijn. Uit de analyse blijkt dat de westelijke provincies Noord-Holland, Utrecht en Zuid-Holland, de meeste interesse in de vegetarische keuken vertoonde. De noordelijke provincies waaronder Friesland en Overijssel scoorde het laagst en vertoonde het minste interesse in de vegetarische keuken. 

 

Het volledige onderzoek is beschikbaar op: https://www.hellofresh.nl/maaltijdbox/meest-vegetarische-provincies-van-nederland

 

Mocht je dit nieuws willen verslaan, dan waarderen wij het als er een link als bronvermelding naar het onderzoek wordt geplaatst.

 

----------------------------- START PERSBERICHT --------------------------------

 

De provincies van de Randstad zijn het meest vegetarisch van Nederland

 

Amsterdam, 8 maart 2021. Over een periode van vijf jaar zien wij de vraag naar vegetarische gerechten toenemen. Steeds meer Nederlanders tonen interesse in vegetarische maaltijden en willen vaker vegetarisch consumeren. Dit blijkt uit een recent onderzoek van HelloFresh. Bovendien zoeken Nederlanders steeds meer naar vegetarische afhaalopties en vegetarische restaurants in de buurt. 

Noord-Hollanders hebben de afgelopen vijf jaar de meeste interesse in de vegetarische keuken vertoond. Utrecht en Zuid-Holland volgden daarna. Hieruit kun je concluderen dat de westelijke provincies, de meeste interesse in vegetarische maaltijden hebben vertoond over de afgelopen vijf jaar, vergeleken met de rest van Nederland.  

Versnelling vegetarisch eten door Corona

Afgelopen jaar werd er maar liefst 240% meer gezocht naar ‘vegetarisch eten bestellen’ vergeleken met de jaren ervoor. Daarentegen werd er maar 22% meer gezocht naar ‘eten bestellen’. Mensen worden bewuster van vegetarisch eten en willen duurzamer consumeren. Ook blijkt dat Nederlanders steeds vaker op zoek zijn naar een vegetarisch restaurant. Er werd afgelopen jaar maar liefst 400% meer gezocht naar ‘vegetarisch restaurant bij in de buurt’ vergeleken met de jaren ervoor. 

Vleesvervangers populair

Er wordt verwacht dat de vraag naar vleesvervangers zal blijven groeien in 2021. Er werd in 2020, 175% meer gezocht naar ‘de beste vleesvervangers’ vergeleken met de jaren ervoor. Ook zijn vegetarische opties van traditionele vleesgerechten populair. Recepten voor vegetarische stoofpotjes, vegetarische worstenbroodjes, vega loempia's en zelfs vegetarische pasteitjes blijken enorm populair. Bovendien zochten we 550% meer naar ‘wat eten we vandaag vegetarisch’, wat deze vega-trend wederom bevestigd. 



Het volledige onderzoek is terug te vinden op: https://www.hellofresh.nl/maaltijdbox/meest-vegetarische-provincies-van-nederland

 

--------------------------- EINDE PERSBERICHT --------------------------------


 
Share on Facebook   Tweet   Share on LinkedIn