Logo

 

STUDIO 3 VAN START

LEERGANG VOOR DE OPINIEMAKERS VAN MORGEN

Amsterdam, 29 oktober 2018: Er is in ons land een enorm reservoir aan jong talent op allerlei gebied. Maar waarom horen en zien we ze zo weinig? Media zijn naarstig op zoek naar nieuwe gezichten die een geïnformeerde bijdrage kunnen leveren aan het publieke debat en maatschappelijke discussies. Hoe maakt de nieuwe generatie zich bij hen zichtbaar als expert? Uit dat gegeven is De Balie-STUDIO voortgekomen. Inmiddels is de derde editie van deze leergang gestart.

De Balie-STUDIO brengt de aanstormende opiniemakers in contact met de experts van nu om hen klaar te stomen voor een rol in het publieke debat. De deelnemers worden geselecteerd uit de kring van jonge wetenschappers en promovendi op uiteenlopend gebied, talentvolle vertegenwoordigers van aan de weg timmerende maatschappelijke organisaties en succesvolle start-ups gericht op duurzaam ondernemen. Gedurende drie maanden leert deze nieuwe generatie deskundigen hoe ze hun kennis en standpunten naar een groter publiek kunnen brengen. Ze werken aan spreek-, en schrijfvaardigheden, creëren een medianetwerk, en worden getraind om (zichzelf) te presenteren op fora en in de media. Ook hebben zij exclusieve ontmoetingen met ‘grote voorbeelden’ – experts en gastsprekers van programma’s in De Balie. Directeur Yoeri Albrecht over het initiatief: “STUDIO voorziet in de behoefte van organisatoren van het publieke debat en de Nederlandse media om te putten uit een zo groot en divers mogelijke vijver van inhoudelijke experts, die met hun geïnformeerde ideeën over de wereld bijdragen aan betoog en debat in onze samenleving." STUDIO wordt mede mogelijk gemaakt door het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek en Stichting Democratie en Media.

Deelnemers van De Balie-STUDIO 3 zijn (vlnr): Bertus Tulleners, duurzaam ondernemer met de ambitie de transitie naar een duurzamer economie op individueel, organisatie- en beleidsniveau aan te jagen; Esther van Duin, neurowetenschapper in de psychiatrie met de missie om kennis over menselijke gedragingen en gevoel naar de maatschappij te brengen; Emy Kool, medisch ethicus, doet onderzoek naar de morele vraagstukken achter nieuwe technologische ontwikkelingen in de voortplantingsgeneeskunde; Bram Eidhof, actie-onderzoeker en oprichter van Schoolstrijd; Milka Yemane, oprichter van Stichting Lemat, zet zich in voor maatwerk en effectiever beleid om Eritrese nieuwkomers te ondersteunen in hun integratieproces; Chris Rijksen, medeoprichter van collectief Transketeers dat een bijdrage wil leveren aan de dialoog over gender, identiteit en emancipatie; Anouk Beniest, geoloog met als doel bewustzijn te genereren voor het verband tussen hoe de aarde grondstoffen maakt, de restproducten weer verwerkt en hoe wij daar mee omgaan. 

Eerdere STUDIO deelnemers zijn inmiddels te zien op verschillende podia, zoals verloskundige Bahareh Goodarzi met haar videocolumn in Vrij Nederland, architect Arna Mackic met een TEDx talk en historicus Katie Digan met een opiniestuk in Het Parool.

 


De Balie
De Balie produceert programma's over kunst, cultuur en politiek aan het Leidseplein in Amsterdam. In vijfendertig jaar is De Balie uitgegroeid tot een fenomeen op het gebied van spraakmakende debatten, documentaires en (kunst)projecten. De Balie ziet het als haar taak om het publieke debat te stimuleren en biedt ruim baan aan vrije geesten met afwijkende meningen en nieuwe denkbeelden. De Balie heeft een vast team van professionele programmamakers. Voor meer informatie en het hele programma: www.debalie.nl

 

Copyright © 2016 De Balie, All rights reserved.
U ontvangt dit bericht omdat u bent inschreven voor de persberichten van De Balie

Our mailing address is:
De Balie
Kleine-Gartmanplantsoen 10
Amsterdam, Nh 1017 RR
Netherlands
Add us to your address book

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list


 
Share on Facebook   Tweet   Share on LinkedIn