Logo

 

- PERSUITNODIGING -

Hele maand november aandacht voor eten als middel om zelfredzaamheid te vergroten

Het hele proces van eten & drinken (van het erover nadenken via kopen en klaarmaken tot nuttigen en opruimen) is iets wat je tot op hoge leeftijd zelf kan organiseren. Het houdt je actief, sociaal en geeft voldoening. Naast een grotere zelfredzaamheid en het verhogen van de kwaliteit van leven, wordt op deze manier ook structurele zorg uitgesteld. Phyllis den Brok is expert op dit gebied en organiseert de hele maand november activiteiten om dit onderwerp breed onder de aandacht te brengen. U bent van harte welkom bij de kick-off van deze themamaand.  

 

Sociale veerkracht

Op 1 november is de officiële kick-off van deze maand die wordt georganiseerd in het kader van We Are Food 2018. Tijdens deze kick off spreken Anne-Marie Spierings, gedeputeerde met portefeuille Agrarische ontwikkeling, Energie en Bestuuren directeur Jeroen Smarius, directeur vitaal en ruimtelijk Brabant bij de Provincie Noord-Brabant, over het onderwerp sociale veerkracht. Phyllis den Brok laat tijdens een workshop zien hoe actief blijven met eten & drinken de zelfredzaamheid versterkt. De ochtend wordt afgesloten met een actieve lunch, geheel volgens het gedachtengoed van Phyllis den Brok. De locatie is Zorghoeve Kakelbont, bij een dagbesteding voor thuiswonende ouderen

Cultuuromslag

Phyllis den Brok is een autoriteit als het gaat over hoe actief blijven met eten & drinken de zelfredzaamheid bij kwetsbare mensen versterkt en verlengt. Ze initieerde met name in Brabant uiteenlopende succesvolle, praktische projecten en werkt samen met zorginstellingen, onderwijs, overheden, GGD en onderzoeksinstituten. Haar aanpak is toepasbaar zowel in de thuissituatie als binnen organisaties en bij diverse kwetsbare doelgroepen. In 2015 verscheen van haar hand het boek ‘Meer eten minder zorg’, waarin ze haar aanpak, aan de hand van veel praktijkvoorbeelden, toelicht.

Haar uiteindelijke doel is om een cultuuromslag te bewerkstelligen: om te beginnen bij de kwetsbare persoon zelf, maar ook bij de direct betrokkenen rondom hen zoals professionals, vrijwilligers, familie, beleidsmakers etc. 

 

UITNODIGING

Pers is van harte welkom bij deze kick-off en actieve lunch. Heeft u interesse hierbij aanwezig te zijn, graag uiterlijk 26 oktober een berichtje naar [email protected]. Mocht u vragen willen stellen aan een van de sprekers, laat het vooraf even weten. We hopen u te zien op 1 november a.s.

Wat: Kick-off themamaand ‘Actief met eten, een hele zorg minder’

Wanneer: 1 november 2018, van 10.00 tot 13.00 uur

Waar: Zorghoeve Kakelbont, Boompjesdijk 11 in DInteloord

 

Voor meer informatie over de andere activiteiten in het kader van deze themamaand klik hier. 

 


Noord-Brabant European Region of Gastronomy 2018

Dit jaar draagt Noord-Brabant de titel 'European Region of Gastronomy'. Een titel die past bij een provincie met een lange historie van voedselinnovatie en een rijke gastronomische traditie. Het wordt gevierd met een inspirerend innovatieprogramma voor en door de agrifoodsector (We Are Food), gekoppeld aan een zinnenprikkelend publieksprogramma voor bezoekers en bewoners (Brabant Celebrates Food).

We Are Food

Vanaf maart 2018 zet We Are Food, tien maanden lang telkens één actueel food innovatie thema in de spotlights. Die tien thema’s zijn aangedragen door Brabantse foodondernemers, consumenten, zorgprofessionals, studenten, etc. Elke maand kent een of meerdere gangmakers. Die zijn samen het gezicht van We Are Food: een inspirerende mix van gevestigde entrepreneurs en beginnende hemelbestormers. Eén ding hebben ze gemeen: ze hebben een uitdaging, een plan, een droom. In 2018 gaan ze samen proberen die dromen te realiseren en van nut te laten zijn voor de jaren die volgen. 

Brabant, European Region of Gastronomy 2018 is een initiatief van de provincie Noord-Brabant en AgriFood Capital.

Logo

 
Share on Facebook   Tweet   Share on LinkedIn