Logo

PERSUITNODIGING – Woensdag 3 oktober, Helmond

In het kader van de Experience Week Connected Transport (1 t/m 5 oktober) nodigen wij u van harte uit om op woensdag 3 oktober zelf te ervaren hoe connected transport werkt. U kunt tussen 9 en 12 uur meerijden in een van de trucks uit het konvooi, bestaande uit drie trucks van Van den Broek Logistics. In de ochtend rijden zij, in samenwerking met Dynniq, enkele testritten langs de intelligente verkeersregelinstallaties (iVRI’s) in Helmond, met de prioriteitsapp ‘GreenFlow for Trucks’.

Rond 12 uur komt het konvooi aan op de Automotive Campus in Helmond, waar om 13 uur de Ronde Tafel bijeenkomst onder leiding van Peter Hoernig (De Innovatiecentrale) en Leo Kusters (AutomotiveNL). Na een welkom, toelichting op het event en de Experience Week Connected Transport, gaan we in gesprek aan de hand van pitches en stellingen over de eerste ervaringen van deze dag en de toekomstige verdere ontwikkeling van de verbinding tussen verkeersmanagement en logistiek. We sluiten af rond 14.30 uur.

Aan de Ronde Tafel bijeenkomst wordt deelgenomen door vertegenwoordigers van onder andere het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, Rijkswaterstaat, Van den Broek Logistics, Dynniq, Gemeente Helmond, SmartwayZ.NL, Veiligheidsregio Z.O. Brabant, Scania en ABN Amro.

De stellingen waarover gediscussieerd gaat worden:

  1. In konvooi rijdende trucks dragen direct bij een doorstroming, verkeersveiligheid en duurzaamheid (beleidsdoelen).
  2. Door volop in te zetten op het doen van experimenten, de komende twee jaar, komen we tot een kritieke massa die nodig is voor grootschalige uitrol.
  3. Het connected rijden wordt pas echt een succes als je de hele logistieke planning hier in meeneemt.
  4. Connected transport gaat meer over houding en gedrag van betrokken partijen dan over techniek.
  5. Open vraag: wat wil jij dat morgen wordt opgepakt?
  6. Het is voor iedere logistieke partij morgen rendabel om aan de slag te gaan met connected rijden.
  7. Platooning is een (slechts) eerste stap in het grotere perspectief van connected en automated transport en moet als zodanig worden beoordeeld.

Er is gedurende de dag voldoende gelegenheid voor foto, film en interview. Wanneer u zich aanmeldt (zie contactinformatie onderaan deze uitnodiging), plannen we een moment daarvoor in.

Programma:

Over de Experience Week Connected Transport
De Experience Week Connected Transport is een initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat om samen met de sector connected transport in de logistieke praktijk te brengen. Met de Experience Week dragen de deelnemende partijen bij aan een veilig, bereikbaar en toekomstbestendig Nederland. Meer informatie: www.experienceweekconnectedtransport.nl

Over de Automotive Campus Helmond
De Automotive Campus in Helmond, gelegen in de Brainport Regio, is de nationale en internationale hotspot, ontmoetingsplek en vestigingslocatie op het gebied van automotive en slimme mobiliteit. De Automotive Campus biedt een aantrekkelijke leer- en werkomgeving, state of the art technologische (test)faciliteiten en flexibele huisvestingsconcepten. Meer informatie: www.automotivecampus.com/nl/

Over Dynniq
Dynniq is een technisch dienstverlener die geïntegreerde oplossingen levert op het gebied van Mobility, Parking en Energy. De onderneming ontwerpt, ontwikkelt en onderhoudt technologisch hoogwaardige oplossingen, zoals intelligente parkeeroplossingen, energie oplossingen, bijvoorbeeld op het gebied van energiemanagement in microgrids, en verkeerssystemen gericht op doorstroming. Dynniq is met meer dan 1600 medewerkers actief in de Europese markt, maar ook in Zuid-Amerika, de Verenigde Staten en Canada. Meer informatie: www.dynniq.com

Over Talking Traffic
Intelligente verkeersregelinstallaties (iVRI’s) en apps als ‘GreenFlow for Trucks’ werken samen om connected transport in Nederland mogelijk te maken. Op dit moment worden iVRI’s onder de vlag van het Partnership Talking Traffic (samenwerkingsverband van Rijk en regionale overheden, iVRI-leveranciers, clouddienstverleners en ontwikkelaars van informatiediensten) landelijk uitgerold. Deze slimme installaties kunnen niet alleen data zenden naar weggebruikers en voertuigen, maar ook data ontvangen. De ontwikkeling van de iVRI draagt bij aan meer verkeersveiligheid, een betere doorstroming en meer efficiency en duurzaamheid, ook in de logistieke sector.

Meer informatie en aanmeldingen:

Om u aan te melden voor een konvooirit, de ronde tafelsessie of een interviewaanvraag, kunt u contact opnemen met:
Natalie van Gils, via [email protected] of 06 15 074185

Meer informatie over de Experience Week Connected Transport vindt u op www.experienceweekconnectedtransport.nl, of u kunt contact opnemen met:
Femke Mureau, via [email protected] of 06 55 355039

Perscontact Dynniq: 

Annette Frijns - Group Director Marketing & Communication
[email protected], +31 (0)33 454 17 77

Logo

 
Share on Facebook   Tweet   Share on LinkedIn