Logo

Nieuwsbericht


Susanne Baars uit Utrecht wint One Young World The Hague Scholarship

Den Haag, 20 september 2018 - De gemeente Den Haag biedt Nederlandse jongeren de kans om deel te nemen aan One Young World The Hague. Dat kan met het The Hague Scholarship | Local Change, Global Impact. In de afgelopen periode konden jongeren die kans wilden maken op een ticket laten zien dat ze op lokaal niveau het verschil maken en zich inzetten op één van de volgende thema’s: mensenrechten, onderwijs, milieu, duurzaamheid, volksgezondheid of armoedebestrijding. De ideeën of projecten van Nederlandse jongeren dienen als inspiratie voor de ruim 1.800 jongeren uit meer dan 190 landen die naar One Young World The Hague komen. Tijdens de aftrap in Den Haag werden de drie winnaars van de The Hague Scholarships bekendgemaakt. Uit 99 aanmeldingen die aan alle criteria voldeden werd een shortlist van 15 kandidaten opgesteld en daaruit zijn 3 kandidaten geselecteerd. Het gaat om Susanne Baars (Utrecht), Ali Hashem (Rotterdam) en Gwendolyn Parami (Leiden).

Susanne Baars (Utrecht)
Oprichter van de Human Genome Foundation. Haar doel is om mensen wereldwijd bewust te maken dat  we zelf eigenaar zijn van onze genetische en medische informatie en de mogelijkheid hebben om deze te delen met wetenschappers.  Zij wil de gezondheidszorg zo veranderen dat iedereen medische en genetische informatie kan delen, zodat patiënten gekoppeld worden aan de beste behandeling, clinical trials en de meest vooraanstaande experts. Zij vindt het onverteerbaar dat mensen hun naasten moeten verliezen, terwijl medische innovaties dit kunnen voorkomen.  Topvrouwen heeft Susanne gekozen als de jongste en “most disruptive ‘TOP’ woman in history”. https://www.topvrouwen.nl/nieuws/%E2%80%98onacceptabel-dat-mensen-sterven-omdat-kennis-niet-toegankelijk-%E2%80%99

Ali Hashem (Rotterdam)
Ali werkt als projectmanager bij de maatschappelijke Alliantie. Hij houdt zich vooral bezig met de   Sustainable Development Goals en migratie. Zelf was hij ooit ook een vluchteling, maar nu zet hij zich onder meer in voor een nieuwe migratie-aanpak om voor te zorgen dat we in de komende jaren iedereen betrekken bij ons migratiebeleid en burgers, bedrijven, overheden, ngo’s en goede doelen op nationaal niveau en lokaal niveau beter samenwerken.

Gwendolyn Parami (Leiden)
Gwendolyn werkt als Program Officer Empower Youth For Work bij Oxfam Novib. Zij focust zich op het sociaal en economisch ondersteunen van jongeren (specifiek jonge vrouwen) in gebieden die getroffen zijn door de extreme gevolgen van klimaatverandering. Onder meer door middel van trainingen krijgen zij weer de kans om zich te kunnen ontwikkelen en hun leven op te bouwen.

Zij zet zich in om er voor zorgen dat jongeren over de hele wereld niet in armoede hoeven te leven, kunnen beschikken over de basisbehoeften en zich verder kunnen ontwikkelen. Dat deed ze in het verleden onder meer als Jeugdambassadeur bij ONE en als bestuurslid van het UNICEF studententeam in Den Haag. Zo ging ze met Haagse jongeren op straat en tijdens festivals in gesprek om het te hebben over armoedebestrijding. En probeerde ze het Nederlandse parlement met diverse acties te overtuigen om de Sustainable Development Goals om te zetten in concreet EU-beleid.

 

Nadere informatie voor de pers, niet voor publicatie

Bijlagen

Foto 1: winnaars Susanne Baars en Ali Hashem. Gwendolyn Parami was niet aanwezig.

Foto 2: van links naar rechts: Managing Director van One Young World Ella Robertson, wethouder Richard de Mos,winnaar The Hague Scholarship Susanne Baars, winnaar The Hague Scholarship Ali Hashem.

Herbert Brinkman, gemeente Den Haag en communicatieadviseur One Young World The Hague

[email protected]; (06) 37 16 57 43

Ewald van Rooij, Lindblom public relations [email protected]; (06) 54 69 05 24

 

Bekijk de website van One Young World The Hague

Bekijk onze Flickr pagina voor de foto’s

Bekijk ons Youtube Kanaal

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Volg ons op Twitter


Bijlagen

 
Share on Facebook   Tweet   Share on LinkedIn