Logo

3 oktober officiële opening
Olga Commandeur opent Beweegtuin voor slechtziende en blinde ouderen

Visio De Vlasborch in Vught opent op woensdagmiddag 3 oktober 2018 een Beweegtuin voor slechtziende en blinde ouderen. De tuin met tien beweegtoestellen is gerealiseerd in samenwerking met Olga Commandeur, bekend van het tv-programma Nederland in Beweging. Zij verricht ook de officiële opening en geeft een praktische workshop over het gebruik van de toestellen.

Toegankelijkheid

Bewegen is voor iedereen goed en zeker ook voor ouderen. Op hogere leeftijd staan we uit angst voor blessures vaak wat terughoudender tegenover actieve beweging en al helemaal met een visuele beperking. De beweegtuin heeft daarom speciale voorzieningen die de toegankelijkheid voor slechtziende en blinde mensen vergroten, zoals geleidelijnen en een paal met gesproken instructie voor het gebruik van de toestellen.

“We zijn als woonzorgcentrum voor slechtziende en blinde ouderen heel trots op deze fraai aangelegde en vrij toegankelijke Beweegtuin”, zegt Hans van de Griendt, directeur Wonen en Dagbesteding Ouderenzorg van Koninklijke Visio. “Intern hebben we alvast kennisgemaakt met de beweegtoestellen. Het was mooi om zoveel ouderen enthousiast in beweging te zien. Wat we voor ogen hadden blijkt te werken: de Beweegtuin nodigt uit om op een leuke en gezellige manier in beweging te zijn.”

Informatie

Visio De Vlasborch in Vught via devlasborch@visio.org of 088 586 15 00, of kijk op www.visio.org/devlasborch.


Bijlagen

Over Koninklijke Visio

Bij Koninklijke Visio, expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen, kan iedereen terecht met vragen over slechtziend of blind zijn. Visio biedt informatie en advies, maar ook verschillende vormen van onderzoek, begeleiding, revalidatie, onderwijs, arbeid en wonen. Deze diensten zijn er voor mensen die slechtziend of blind zijn, ook als zij daarnaast een verstandelijke, lichamelijke of andere zintuiglijke beperking hebben. Persoonlijk en professioneel betrokkenen kunnen bij Visio terecht voor informatie en deskundigheidsbevordering.

Visio is trots op de specialistische én de gewone dagelijkse zorg en ondersteuning die De Vlasborch biedt. Het verzorgingshuis ondersteunt ouderen met een visuele beperking, of ze nu in De Vlasborch wonen, hier dagbesteding ontvangen, een aanleunwoning hebben of thuis wonen.

Ga voor meer informatie over Koninklijke Visio, expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen naar visio.org.


 
Share on Facebook   Tweet   Share on LinkedIn