Logo

 

JVC wereldprimeur met 8K e-shift-technologie

‘s Werelds eerste 8K thuisbioscoopprojector

 

 

Uithoorn 30 augustus 2018 - JVC heeft tijdens de IFA in Berlijn een volledig nieuwe productreeks gelanceerd van drie D-ILA-projectoren die de nieuwste Native 4K D-ILA-apparatuur gebruiken. De "DLA-NX9", 's werelds eerste 8K thuisbioscoopprojector met e-shift en de twee Native 4K-modellen "DLA-N7/N5", staat gepland voor release in EMEA vanaf eind oktober.

De DLA-NX9 met zijn 8K e-shift-technologie en zijn 100mm diameter hoge resolutie glazen lens, biedt high-definition 8K-beelden met een veel hogere resolutie dan 4K, die zelfs op grote schermen wedijveren met de realiteit. Bovendien bevat de "DLA-N7/N5" de nieuwste 4K D-ILA-module en een glazen lens met een diameter van 65mm voor het weergeven van vloeiende, gedetailleerde 4K-beelden die beantwoorden aan de toenemende behoeften aan HD-videodisplays.

Modelnaam Beschrijving Beschikbare kleuren Prijs
DLA-NX9 ‘s Werelds eerste 8K
e-shift thuisbioscoopprojector
Zwart € 14.999,00
DLA-N7 Native 4K thuisbioscoopprojector Zwart € 9.999,00
DLA-N5 Native 4K thuisbioscoopprojector Zwart of Wit € 5.999,00

Productplanning
In 2016 lanceerde JVC het vlaggenschipmodel "DLA-Z1" uitgerust met een 0,69 inch 4K "D-ILA" -module, die bekend staat om zijn hoogwaardige HD-beelden. Aan de andere kant neemt 4K-content zoals UHD Blu-ray, 4K-streaming en 4K-uitzendingen toe en neemt de vraag om eenvoudig te genieten van hoogwaardig 4K-beeld ook toe. Daarom zal JVC een nieuwe reeks D-ILA-projectoren uitbrengen die ons nieuwste 0,69-inch Native 4K D-ILA-module bevatten, die een high-definition weergave mogelijk maakt.

De "DLA-NX9" is uitgerust met 8K e-shift-technologie en het is 's werelds eerste thuisbioscoopprojector die 8K-weergave* biedt. Naast gedetailleerde beelden van meer dan 4K, combineert het ook een hoge helderheid en een breed kleurengamma met een hoog contrast en beelden die dichter bij de realiteit komen dan ooit.

De "DLA-N7" is een native 4K-model van hoge kwaliteit en biedt een hoog contrast en een uitstekende kleurreproductie naast een 4K-resolutie: voor gebruikers die een bijzondere kwaliteit eisen voor het afspelen van films.

De "DLA-N5" is een model waarmee u eenvoudiger kunt genieten van de nieuwste content, zoals 4K HDR, en wordt ook geleverd in een witte versie, voor gebruik in de woonkamer of de thuisbioscoop.

Belangrijkste eigenschappen
1. High-definition video van meer dan 4K dankzij "8K e-shift-technologie" (DLA-NX9)
"e-shift" is JVC's eigen hoge resolutie weergavetechnologie die de resolutie verdubbelt door pixels diagonaal een halve pixel te verschuiven. De e-shift-technologie zorgt samen met de DLA-NX9 Native 4K D-ILA-module voor een 8K-beeld op het scherm. Het 8K e-shift beeld produceert een veel hogere resolutie dan 4K. Door gebruik te maken van de originele hoge resolutie "Multiple Pixel Control" technologie, worden Full HD en 4K-beelden ook geconverteerd naar high-definition 8K-beelden*.

2. Het nieuwste 0.69 inch native 4K "D-ILA" apparaat
Het nieuwste 0,69 inch native 4K D-ILA-apparaat met een van 3,8㎛ pixel-pitch biedt een hoge resolutie weergave van 8,8 miljoen pixels (4096 x 2160 pixels), met een verbeterde planarisatietechniek die lichtverstrooiing en lichtbreking vermindert, voor verbeterde helderheid en zwart-niveau vergeleken met conventionele apparaten. De smalle pitch biedt Native4K-beelden met een vloeiende, gedetailleerde weergave zonder zichtbare pixelstructuur, zelfs op grote schermen.

3. Hoge resolutie 18-elements, 16-delige volledig glazen lens met een volledig aluminium lensbehuizing (DLA-NX9)
De "DLA-NX9" is uitgerust met een hoge resolutie 18-elements, 16-delige volledig glazen lens met een volledig aluminium lensbehuizing. Om een hoge resolutie tot in elke hoek van het scherm te garanderen en tegelijkertijd een breed shift-bereik van +/- 100% verticaal en +/- 43% horizontaal te realiseren, werd een lens met een diafragma van 100mm geselecteerd. Daarnaast werden er een speciale, lage dispersielens geselecteerd die rekening houdt met de verschillende brekingsindexen van rood, groen en blauw, om chromatische aberratie, bloeding enz. te onderdrukken en natuurgetrouw de 8K resolutie te reproduceren.

4. Nieuwe "Auto Tone Mapping" -functionaliteit past automatisch de instellingen aan voor een optimaal HDR10-beeld
De HDR10-masteringinformatie MaxCLL (Maximum Content Light Level) / MaxFALL (Maximum Frame Average Light Level) varieert sterk, afhankelijk van het bronmateriaal. Daarom is het voor de beste HDR10-ervaring noodzakelijk om de juiste helderheid voor elke bron in te stellen. De nieuwe "Auto Tone Mapping" -functie waarmee de nieuwe productreeks is uitgerust, past automatisch de instellingen aan op basis van de mastering-informatie (als het bronmateriaal geen mastering-informatie bevat, is dit een vaste waarde of kan het handmatig worden aangepast). Verschillende HDR-beelden met verschillende helderheid kunnen optimaal worden bekeken zonder dat de instellingen handmatig aangepast hoeven te worden.

5. Compatibel met HDR-technologie die de beeldkwaliteit aanzienlijk verbetert.
HDR-content bevat meer informatie dan ooit, zoals uitbreiding van het helderheidsbereik, een breed kleurengamma zoals BT2020, 10-bit gradatie, enz. Een zeer goed presterende projector met hoge precisie is vereist voor een nauwkeurige reproductie van dergelijke inhoud. De nieuwe D-ILA-projectoren reproduceren natuurgetrouw HDR10-content zoals UHD Blu-ray en HLG (hybrid log gamma) dat wordt toegepast bij uitzendingen enz., dankzij de "hoge helderheid, het hoge contrast en het brede kleurengamma".

6. Heldere, levendige en dynamische beelden
De combinatie van een 265W ultra-hogedruk kwiklamp en een zeer efficiënte optische motor zorgen voor een hoge helderheid van 2.200lm (DLA-NX9). Samen met de nieuwe D-ILA-module, die een smalle pixelopening en verbeterde lichtefficiëntie heeft, ontstaat er een soepel, krachtig beeld. (Helderheid voor de DLA-N7 is 1.900 lm, voor de DLA-N5 1.800 lm).

7. Native Contrast Ratio van 100.000:1 resulteert in een spectaculaire dynamische contrastverhouding van 1.000.000:1
De nieuwe 0,69 inch native 4K D-ILA-module en de optische motor met draadrooster zorgen voor een native contrastverhouding van 100.000:1 (DLA-NX9). In combinatie met "Intelligent Lens Aperture", dat het invoerbeeld analyseert en automatisch het zwartniveau regelt, resulteert dit in een spectaculair dynamisch contrast van 1.000.000:1. Samen met het ultieme dynamische bereik dankzij de hoge helderheid, biedt dit een bijzonder hoogwaardige beeldbeleving. (Voor de "DLA-N7" is dat native 80.000:1 en dynamisch 800.000:1, voor de "DLA-N5" is dat native 40.000:1 en dynamisch 400.000:1)

8. Kleurrijk beeld met breed kleurengamma dat verdergaat dan DCI P3 (DLA-NX9, DLA-N7)
Met het nieuwe bioscoopfilter behalen de DLA-NX9 en DLA-N7 een breed kleurengamma dat verdergaat dan DCI-P3, maar ook BT.709. HDR-content zoals UHD Blu-ray heeft een breder kleurenbereik dan voorheen en met een D-ILA-projector met een breed kleurengamma is het mogelijk rijke kleuren te reproduceren, zoals karmozijnrood, het frisgroen van bomen en de natuurlijke gradaties van lucht en zee.

9. Vernieuwde "Clear Motion Drive" ondersteunt 4K60P (4:4:4) -signaal
"Clear Motion Drive" is JVC's originele Motion Control-technologie die ook 4K60P (4:4:4) -signaal ondersteunt. De functie is vernieuwd voor de nieuwe productreeks om bewegend beeld beter dan ooit weer te geven. Samen met "Motion Enhance", dat de aansturing van de D-ILA-module optimaliseert op basis van de beweging van het beeld, wordt bewegingsonscherpte aanzienlijk verminderd in vergelijking met conventionele projectoren.

Andere functionaliteiten

Uitgebreidere specificaties vind je hier.


Bijlagen

Over JVC
JVC – voor de kenners ook bekend als Japan Victor Company – produceert al sinds 1927 onder andere audio, video en consumentenelektronica. Op 1 oktober 2011 ontstond JVCKENWOOD Corporation uit het samenvoegen van de drie ondernemingen JVC, Kenwood Corporation en J&K Car Electronics Corporation. De visie van JVCKENWOOD is het “creëren van opwinding en gemoedsrust voor de mensen van de wereld”. Het hoofdkantoor van JVCKENWOOD Europe is gevestigd in Uithoorn.


 
Share on Facebook   Tweet   Share on LinkedIn