Logo

 

 

Fossil onthult zijn meest technologisch geavanceerde touchscreen smartwatch tot nu toe

 

Gen 4 update met hartslagmeter, GPS (zelfs als je je telefoon niet bij je hebt),

NFC en meer

 

Richardson, Texas, 6 augustus 2018 – Met grote trots kondigt Fossil de vierde generatie van zijn smartwatches in de Fossil Q-reeks aan. De nieuwe lijn heeft meerdere nieuwe technologische specificaties en biedt consumenten de technologische functionaliteiten waar ze om vragen, in de mooie ontwerpen en stijlen die zij verwachten van Fossil. Met de uitgebreide lijst van nieuwe functionaliteiten, wil het merk klanten een allesomvattend gadget bieden – zowel in functionaliteit als design.

Fossil was een van de eerste modemerken die dit niveau van technologie in zijn collectie opnam en laat consumenten zien dat zij stijl niet voor functionaliteit hoeven op te offeren. De touchscreen smartwatch wordt aangestuurd door WearOS van Google en biedt verbeteringen voor ieder aspect van de dag, met onder meer hartslag-tracking, NFC, GPS (zelfs als je je telefoon thuislaat), zwembestendigheid. Dankzij de geoptimaliseerde laadtijd kunnen gebruikers hun smartwatch nu binnen uur opladen voor de hele dag.

Fossil betrad de smartwatch-markt om tegemoet te komen aan de vraag naar mooi ontworpen technologie die kan worden gepersonaliseerd. Ook de nieuwe generatie voldoet aan deze vraag en is uitgerust met unieke designeigenschappen, waardoor gebruikers hem kunnen personaliseren van horlogeband tot wijzerplaat. Er zijn meer dan 36 exclusieve wijzerplaten, van modieuze tot vernieuwende wijzerplaten, gebruikers kunnen steeds meer apps van derden integreren in hun smartwatch en zelfs sociale media-foto's instellen als wijzerplaatachtergrond. Fossil blijft smartwatches ontwerpen zoals alleen Fossil dat kan, met een vintage-geïnspireerde benadering van moderne technologie waarmee klanten een horloge kunnen vinden dat perfect bij hun authentieke zelf past.

“Sinds we de smartwatch-markt betraden, is het altijd onze eerste prioriteit geweest om snel te zijn en ons snel aan te passen aan innovaties, zowel op het gebied van technologie als design,” zegt Steve Evans, EVP van Fossil. “We weten dat veel horlogedragers zowel een traditioneel horloge als een activiteits-tracker hebben - door het toevoegen van geavanceerde technologische functies, zonder afbreuk te doen aan onze ontwerpnormen, zal deze nieuwe generatie smartwatches consumenten één apparaat bieden dat in al hun behoeften voorziet. Zorgen voor de best mogelijke ervaring voor onze klanten is altijd belangrijk geweest voor ons, wat de innovatie van dit product stimuleerde; we kunnen niet wachten om de reactie van consumenten over de hele wereld te zien.”

De nieuwe modellen, de Fossil Q Venture HR en de Fossil Q Explorist HR, zijn geschikt voor ieder aspect van het dagelijks leven, dankzij de extra functionaliteiten die in de modieuze ontwerpen zijn verpakt. Deze nieuwe generatie smartwatches luidt een meer holistische Fossil-smartwatch gebruikerservaring in met functionaliteiten en mogelijkheden tot personaliseren die consumenten belangrijk vinden.

 

 

De belangrijkste updates:

Hartslag-tracking
Hartslagfunctionaliteit was een belangrijke vraag van de consument en een topprioriteit voor de Generation 4 Fossil Q-lijn. Daarnaast wilde Fossil exclusieve wijzerplaten voor het horloge maken waarmee gebruikers eenvoudig handmatige metingen direct vanaf hun wijzerplaat kunnen bekijken. Of je nu naar buiten rent of naar de sportschool gaat, je kunt je hartslag automatisch volgen tijdens gelogde oefeningen met Google Fit.

NFC
Met NFC kunnen gebruikers hun betaal- en vervoerstransacties direct op hun horloge uitvoeren. NFC is exclusief compatibel met Google Pay (momenteel beschikbaar in bepaalde landen), en zorgt ervoor dat gebruikers niet elke keer hun pasjes tevoorschijn hoeven te halen wanneer ze een transactie doen. Met een paar tikjes ben je klaar om iedere uitcheckervaring te stroomlijnen. Natuurlijk is er goed aan de beveiliging gedacht en moeten gebruikers een unieke lock-code instellen op hun horloge om hen te beschermen tegen identiteits- of gegevensdiefstal.

GPS waar je ook bent (zonder telefoon mee te nemen)
Met de nieuwe GPS-functies kunnen gebruikers via Google Fit en fitnessprogramma's van derden fitnessactiviteiten volgen zonder dat zij hun telefoon mee hoeven te nemen. Uw horloge zal uw locatie en afstand automatisch in kaart brengen en volgen tijdens uw gelogde workouts!

Dankzij de waterbestendigheid kunnen gebruikers zwemoefeningen tracken, aan het zwembad hangen of in de douche springen zonder het risico te lopen hun smartwatch te beschadigen. Consumenten die willen lopen of fietsen zonder hun telefoon te nemen, kunnen met apps van derden rechtstreeks muziek naar het apparaat downloaden.

Met deze nieuwe generatie horloges geeft Fossil een unieke, leuke draai aan technologie. Met functieafhankelijke wijzerplaten, mogelijkheden voor delen op social platforms en een enorme hoeveelheid personalisatiemogelijkheden, stelt dit horloge gebruikers echt in staat om 'het zich eigen te maken'. De toegevoegde functionaliteiten zoals hartslag, NFC en GPS geven gebruikers een 360 graden, holistische manier om alle aspecten van hun leven te tracken, met het creatieve en innovatieve horlogeontwerp waar Fossil al meer dan 30 jaar om bekend staat.

Belangrijkste specificaties:

 

Voor meer informatie: www.fossil.com/Q .


Bijlagen

Over Fossil Group
Fossil Group, Inc. is een internationaal ontwerp-, marketing-, distributie- en innovatiebedrijf dat gespecialiseerd is in lifestyle-accessoires. Ons uitgebreide portfolio van eigen en gelicentieerde merken, omvat horloges, sieraden, handtassen, kleine lederwaren en wearables. Met ons nieuwste eigen merk, Misfit, introduceren we stijl en technologie in de snelgroeiende verbonden ruimte. We willen het beste leveren op het gebied van ontwerp en innovatie voor onze eigen merken Fossil, Michele, Misfit, Relic, Skagen en Zodiac, en de gelicentieerde merken Armani Exchange, Chaps, Diesel, DKNY, Emporio Armani, Karl Lagerfeld, kate spade new york, Marc Jacobs, Michael Kors en Tory Burch. We brengen elk merkverhaal tot leven met een uitgebreid distributienetwerk voor groothandels in 150 landen en meer dan 550 winkellocaties. Persberichten over het bedrijf zijn ook beschikbaar op www.fossilgroup.com.