Logo

PERSAANKONDIGING
19 juli 2018

BURGEMEESTER HALSEMA STAPT OP DE FIETS VOOR DE AIDSBESTRIJDING
Geïnspireerd door het iconische beeld van Rutger Hauer die met Monique van de Ven in Turks Fruit door de stad fietst, organiseert Aidsfonds op donderdag 26 juli om 18.30 uur de Tour d'Amour. Een tocht door het Vondelpark vanuit het motto Stop Aids. Uit liefde voor alle liefdes. Elke deelnemer fietst met zijn of haar lief achterop. Of dat nu gaat om een oude vlam, kind, minnaar, grootmoeder of geliefd huisdier. Al zwierend door het vondelpark gaat het niet om een hoog tempo of sportieve prestatie, maar om plezier, zien en gezien worden. Burgemeester Halsema trapt de Tour d’Amour persoonlijk af op haar fiets.

De warming up wordt gehouden door Gerda Pardoel, verre zus van… Tijdens het parcours kunnen deelnemers door een wasstraat of darkroom fietsen, genieten van romantische muziek in het Openluchttheater of hun gezelschap wisselen bij het partnerruilpunt. De tour wordt afgesloten met een spectaculair optreden van de band HeartBeat (oa bekend van The Voice of Holland). Iedereen die mee wil fietsen, kan zich hier direct aanmelden.

Het event vindt plaats in de week van de internationale aidsconferentie AIDS2018. Het grootste gezondheidscongres ter wereld met ruim 20.000 mensen, waaronder mensen die leven met hiv, activisten, artsen, onderzoekers, wereldleiders en mondiale beroemdheden. Uiteraard worden internationale bezoekers van de conferentie van harte uitgenodigd om achterop de fiets te springen.

Wanneer:   Donderdag 26 juli 2018, inloop 18.10 uur, start Tour 18.30 uur
Waar:         Vondelpark Openluchttheater, Vondelpark 5a te Amsterdam.

Samen fietsen voor de aidsbestrijding
Alle liefdes zijn bijzonder en zijn het waard om te beschermen. Tegen aids, stigma en discriminatie. Of het nu gaat om de liefde voor je minnaar, of de liefde voor je kind. Aids raakt vele liefdes. Zeker in landen waar je niet vrij bent om te houden van wie je wilt. Waar je geen hiv-remmers krijgt als je homo bent. Of waar moeders hun kind niet kunnen laten testen op hiv uit schaamte of angst. Met deze fietstocht roept Aidsfonds iedereen op om te helpen een einde te maken aan de aidsepidemie. Door te zorgen dat mensen zich overal ter wereld veilig kunnen laten testen, medicijnen krijgen én door het mogelijk maken van wetenschappelijk onderzoek


Bijlagen

 
Share on Facebook   Tweet   Share on LinkedIn