Persbericht

Eisen in de liefde: zelfde leeftijd, slim & slank
Onderzoek Parship: millennials kritischer dan 55-plussers

Amsterdam, 10 juli 2018 – Hoewel verliefdheid de aanleiding kan zijn voor een relatie, spelen er ook andere factoren mee die we belangrijk vinden voor een goede match. Datingsite Parship onderzocht* in hoeverre demografische factoren van belang zijn bij de partnerkeuze van Nederlanders. Leeftijd staat met stip op nummer één en wordt door de meerderheid als belangrijk gezien: 70 procent van de Nederlanders vindt het belangrijk dat hun partner in dezelfde leeftijdsfase zit.

Millennials meest kritisch
Parship onderzocht het belang van leeftijd, inkomen, postuur, politieke voorkeur, geloofsovertuiging en opleiding. Opvallend is dat millennials kritischer zijn dan 55-plussers, op bijna alle fronten. Niet alleen vinden meer millennials (79%) dan ouderen (69%) het belangrijk dat hun partner in dezelfde leeftijdsfase zit, maar ook vinden meer millennials het belangrijk dat hun partner dezelfde geloofsovertuiging (47%) en politieke voorkeur (36%) heeft.

Alleen qua inkomsten stellen 55-plussers hogere eisen dan de jongere ondervraagden. Voor een kwart (26%) speelt een bovengemiddeld loonstrookje een significante rol in de partnerkeuze, tegenover 15 procent van de millennials.

Mannen versus vrouwen
Mannen en vrouwen verschillen van mening over wat zij belangrijk vinden bij hun partnerkeuze. Het grootste verschil is het belang dat zij hechten aan een slank postuur. Waar slechts een derde van de vrouwen een slank postuur belangrijk vindt, vindt bijna de helft (46%) van de mannen dit een musthave. Daarentegen vinden veel meer vrouwen (27%) dan mannen (16%) dat hun partner een bovengemiddeld inkomen moet hebben. Ook over de overige factoren zijn de vrouwen veeleisender.

Hoog opleidingsniveau
Hoewel de meerderheid een hoog opleidingsniveau geen vereiste vindt, is dit wel de op een na belangrijkste factor in het onderzoek: 41 procent van de Nederlanders vindt het van belang dat hun partner minimaal een bachelorsdiploma op zak heeft.


 
Share on Facebook   Tweet   Share on LinkedIn