Logo

 

MVO-programma ‘Ondernemen met het hart’ gestart in de regio Alkmaar

Op vrijdag 29 juni zette het WerkgeversServicepunt Noord-Holland Noord (WSP-NHN) werkgevers in het zonnetje met een ontbijt. Het ontbijt was de aftrap van het MVO-programma ‘Ondernemen met het hart’ in de regio Alkmaar. Aan tafel zaten werkgevers die ruimte bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Met het MVO-programma streeft het WerkgeversServicepunt ernaar om zoveel mogelijk werkgevers te interesseren voor sociaal ondernemen en om hen te verbinden aan het platform voor ondernemers. Het platform is een netwerk van ambassadeurs van MVO. Zij vergroten de arbeidskansen voor werkzoekenden die moeite hebben om aan de slag te komen, bijvoorbeeld mensen met een arbeidsbeperking of langdurig werklozen.

Voorbeeld volgen
Na afloop van het ontbijt werden de werkgevers uitgenodigd om een convenant te ondertekenen. Met deze inspanningsovereenkomst geven ondernemers aan dat zij, waar mogelijk, mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst nemen. Bovendien stimuleren zij andere ondernemers om hun voorbeeld te volgen. Bedrijven die het convenant tekenen komen in aanmerking voor een speciaal keurmerk ‘Proud Partner’ van het WerkgeversServicepunt. Zodra minstens vijf procent van het personeelsbestand bestaat uit mensen uit de doelgroep, worden zij zogenaamde ‘Proud Partners’. Het beoogde resultaat: meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan de slag.

Integratie van programma’s
Het WSP-NHN breidt met het Alkmaarse platform haar MVO-programma verder uit. Een aantal lopende programma in Noord-Holland Noord wordt in het programma opgenomen, zoals het Social Return On Investment-certificaat van WSP-partner Halte Werk, Social Return On Investment (SROI) is het uitvoeren van een sociale verplichting voor opdrachtnemers van overheidsorganisaties. Bedrijven met een SROI-certificaat schoven ook aan bij het ontbijt.

Personeel en advies
Werkgevers die sociaal willen ondernemen kunnen voor informatie en advies terecht bij het WerkgeversServicepunt. Hier bundelen gemeenten en UWV hun krachten voor werkgevers die op zoek zijn naar personeel en meer willen weten over subsidies en regelingen op het gebied van sociaal ondernemen. Voor meer informatie zie www.wsp-nhn.nl.

Logo

 
Share on Facebook   Tweet   Share on LinkedIn