Logo

Demonstraties bij Koninklijke Visio in Heerhugowaard 
Gesproken ondertiteling voor slechtziende mensen

Bij slechtziendheid kan TV  kijken een uitdaging zijn. De ondertiteling is onleesbaar, het beeld vervormt, details zijn moeilijk waar te nemen of gezichtsuitdrukkingen zijn lastig te interpreteren. In de week van 16 juli tot en met 20 juli organiseert Koninklijke Visio vier demonstraties voor slechtziende mensen om ze kennis te laten maken met de mogelijkheden.

Gesproken ondertiteling

Het laten uitspreken van ondertiteling biedt een oplossing voor het blijven volgen van de verhaallijn bij TV kijken. Dit vraagt minder concentratie op het lezen van de ondertiteling en is minder vermoeiend. Het helpt bij de focus op de beelden, zodat TV kijken weer een plezierige belevennis kan zijn.

Demonstraties 

Er zijn diverse nieuwe hulpmiddelen beschikbaar, een aantal apps bieden mogelijkheden en ook via de providers zijn instellingen te doen om ondertiteling te laten uitspreken. Tijdens een viertal demonstraties informeren medewerkers van Visio slechtziende TV kijkers graag over deze mogelijkheden. In een kleine groep (ongeveer 10 personen) krijgen bezoekers tijdens de demonstratie uitleg over verschillende oplossingen en wat deze kunnen bieden. Daarnaast komen ook voorwaarden voor vergoeding voor deze hulpmiddelen via de zorgverzekering aan bod. En geeft Visio uitleg over wat zij voor slechtziende en blinden mensen kan betekenen.  

Datum: 16 juli t/m 20 juli
Locatie:  Koninklijke Visio, Gildestraat 3, Heerhugowaard
Tijd:

Maandag 16 juli: 10.30 tot 12.00 uur
Dinsdag 17 juli: 13.30 tot 15.00 uur
Donderdag 19 juli: 15.30 tot 17.00 uur en 18.30 tot 20.00 uur
Vrijdag 20 juli: 13.30 tot 15.00 uur (voor leden Oogvereniging)

 

Informatie en aanmelden

Voor vragen kunt u terecht bij de medewerkers Advies in Heerhugowaard via E [email protected] T 088 585 90 00.
Aanmelden is verplicht in verband met het maximaal aantal van 10 personen. Vermeld bij aanmelding dag en tijdstip.

Vragen over gesproken ondertiteling of andere ICT-vragen?

Niet in de gelegenheid om in de week van 16 juli tot en met 20 juli één van de demonstraties te bezoeken, stel uw vraag over gesproken ondertiteling of andere vragen over het gebruik van tablet, smartphone of computer voor slechtziende en blinde mensen aan de helpdesk voor ICT ondersteuning T 088 585 666 of mail [email protected] 


Bijlagen

Over Koninklijke Visio

Bij Koninklijke Visio, expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen, kan iedereen terecht met vragen over slechtziend of blind zijn. Visio biedt informatie en advies, maar ook verschillende vormen van onderzoek, begeleiding, revalidatie, onderwijs, arbeid en wonen. Deze diensten zijn er voor mensen die slechtziend of blind zijn, ook als zij daarnaast een verstandelijke, lichamelijke of andere zintuiglijke beperking hebben. Persoonlijk en professioneel betrokkenen kunnen bij Visio terecht voor informatie en deskundigheidsbevordering.

Ga voor meer informatie over Koninklijke Visio, expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen naar visio.org.


 
Share on Facebook   Tweet   Share on LinkedIn