Logo

 

Welke leerling maakt de lekkerste Wereldburger?

Live kookbattle tijden Oss scoort Global Goals Festival zaterdag 16 juni

 

Aanstaande zaterdag wordt tijdens het ‘Oss Scoort Global Goals’ evenement in de binnenstad van Oss de  de winnaar van het project ‘de Wereldburger’ gekozen. De Wereldburger is een nieuw en innovatief lesprogramma dat Scholengroep Het Hooghuis in Oss heeft opgezet in het kader van We Are Food. Leerlingen van twaalf tot achttien jaar werden de afgelopen weken aan het werk gezet met de thema's duurzaamheid, gezondheid en (eet-)culturen, door ze met behulp van een web-app hun eigen gezonde ‘Wereldburger’ te laten ontwerpen met ingredienten uit alle delen van de wereld.

In totaal zijn er 866 recepten voor burgers ingezonden. De 15 meest aansprekende burgers gingen door naar de halve finale. Tijdens kookchallenges op school werden deze burgers daadwerkelijk gemaakt door de leerlingen en geproefd door een jury. Hier kwamen 4 finalisten uit. Aanstaande zaterdag strijden deze finalisten tegen elkaar om de titel Wereldburger-meester. In de jury zit o.a. Wobine Buijs, de burgermeester van Oss.

Gezonde school

Dit project vindt plaats in het kader van het themajaar We Are Food. Het hele jaar staat elke maand een (agri)foodthema centraal. In juni is dat 'De Gezonde School'. Scholengroep Het Hooghuis in Oss is gecertificeerd met het Gezonde School-vignet. een Gezonde School, Dit project sluit daar naadloos bij aan. Bekijk hier de video met de uitleg van het project. 

Uitnodiging

Graag nodigen we u uit om zaterdag aanwezig te zijn bij deze finale en zelf te zien en wellicht te proeven hoe de lekkerste gezonde Wereldbuger smaakt. Locatie is het 'Oss scoort Global Goals Festival' op het Sint Barbaraplein in het centrum van Oss. 

Programma:

15:00 uur start met koken

17:00 uur proeven en juryberaad

17:30 uur bekendmaking winnaar.

De winnaar krijgt een overnachting in het Eftelinghotel, een sprookjesontbijt, een rondleiding in de keuken en toegang tot het park voor 4 personen. De winnende Wereldburger wordt geproduceerd en komt op de kaart van verschillende regionale horecagelegenheden.

 

Leerlingen aan de slag in de keuken van Het Hooghuis met de burgers die ze via een app hebben samengesteld


Noord-Brabant European Region of Gastronomy 2018

Dit jaar draagt Noord-Brabant de titel 'European Region of Gastronomy'. Een titel die past bij een provincie met een lange historie van voedselinnovatie en een rijke gastronomische traditie. Het wordt gevierd met een inspirerend innovatieprogramma voor en door de agrifoodsector (We Are Food), gekoppeld aan een zinnenprikkelend publieksprogramma voor bezoekers en bewoners (Brabant Celebrates Food).

We Are Food

Vanaf maart 2018 zet We Are Food, tien maanden lang telkens één actueel food innovatie thema’s in de spotlights. Die tien thema’s zijn aangedragen door Brabantse foodondernemers, consumenten, zorgprofessionals, studenten, etc. Elke maand kent een of meerdere gangmakers. Die zijn samen het gezicht van We Are Food: een inspirerende mix van gevestigde entrepreneurs en beginnende hemelbestormers. Eén ding hebben ze gemeen: ze hebben een uitdaging, een plan, een droom. In 2018 gaan ze samen proberen die dromen te realiseren en van nut te laten zijn voor de jaren die volgen. 

Brabant, European Region of Gastronomy 2018 is een initiatief van de provincie Noord-Brabant en AgriFood Capital.

Logo

 
Share on Facebook   Tweet   Share on LinkedIn