Logo

PERSBERICHT: Eerste editie Open dagen Sportstad aan Zee in Scheveningen groot succes

SCHEVENINGEN - In het Pinksterweekend van 18 tot en met 21 mei stond het Noorderstrand van Scheveningen in het teken van sport. Honderden bezoekers namen tijdens de officiële sport opening van de zomer deel aan verschillende water-, urban- en strandsporten. Tijdens de urban sport-wedstrijd Pro Freestyle lieten BMX’ers, skaters en inliners de mooiste kunsten zien en tijdens de North Sea Regatta-zeilwedstrijd gingen honderden boten de strijd met elkaar aan op zee. Het weekend werd feestelijk geopend met een poging om het wereldrecord yoga op het strand te vestigen.

Wereldrecord yoga op het strand

Dat het strand van Scheveningen een populaire plek is om yoga te beoefenen werd op zaterdagochtend 19 mei bewezen. Maar liefst 139 yogi's kwamen samen bij strandtent Aloha en schreven geschiedenis tijdens een massale yogales en vestigden het eerste wereldrecord yoga op het strand.

Clinics en lessen drukbezocht

Naast het drukbezochte yoga konden deelnemers ook kennismaken met verschillende sporten waaronder beach tennis, skaten, kitesurfen en beach fitness. Van alle clinics en lessen bleken de surflessen en beach bootcamps het meest populair. Maar ook voor het minder bekende Archery Attack, waarbij deelnemers op elkaar schieten met een zachte pijl en boog, was veel belangstelling.

In totaal schreven meer dan zevenhonderd deelnemers zich in voor verschillende clinics en lessen en kwamen meer dan vijftienduizend bezoekers, waaronder veel gezinnen met kinderen, op de Open dagen af. De Scheveningse boulevard werd omgetoverd in een speel- en sportterrein waar iedereen kon skaten, bmx’en en steppen. Doordat de sporten op het strand door elkaar heen liepen, ontstond er een enorme gezelligheid en gevarieerd publiek. Hierdoor kwamen bezoekers ook in aanraking met sporten die ze nog niet kenden. Er werden overal kleedjes tevoorschijn gehaald en zowel bij jong en oud zat de sfeer er het hele weekend goed in.

Professioneel sportspektakel

Ook voor de minder sportieve bezoekers was er genoeg te zien en beleven. De professionele atleten die tijdens de Pro Freestyle wedstrijd in The Beach Hague Stadium hun beste tricks, flips en trucs lieten zien, zorgden voor volle tribunes.

Buiten het stadion konden bezoekers de honderden boten van de North Sea Regatta bewonderen vanaf de pier. Na het evenement werd er genoten van afterparties met livemuziek.

Voor herhaling vatbaar

De primeur van de Open dagen Sportstad aan Zee was een groot succes en voor herhaling vatbaar. “Het is ons doel om het Pinksterweekend uit te laten groeien tot de jaarlijkse, sportieve opening van het Scheveningse strand”, aldus Eva de Koning, Sport Event Manager van The Hague Beach Stadium.


 
Share on Facebook   Tweet   Share on LinkedIn