Kaspersky heeft genoeg spreiding om besluit Rijksoverheid op te vangen

 

Breda, 17 mei 2018 – Het besluit van de Nederlandse overheid om te stoppen met de securitysoftware van Kaspersky, doet het bedrijf uiteraard geen goed. Een marktanalyse van databasemarketingspecialist Computer Profile, waarbij bijna 7.400 beslissers van Nederlandse organisaties met meer dan 50 medewerkers zijn ondervraagd, laat echter zien dat Kaspersky de laatste jaren ook een dusdanig sterke marktpositie heeft opgebouwd bij lokale overheidsorganisaties en in andere sectoren, dat ze deze gevoelige klap te boven zullen komen.

Waar McAfee en Symantec ten opzichte van negen jaar geleden marktaandeel hebben verloren als het gaat om antivirussoftware, hebben de overige spelers die ertoe doen, zoals Trend Micro, Sophos, Eset, Microsoft, F-secure en dus ook Kaspersky, juist terrein gewonnen.

Spreiding

Het gevolg is dat de verschillende spelers qua penetratiegraad dichter bij elkaar komen te liggen. Als gekeken wordt naar werkplekbeveiliging, dat wil zeggen de combinatie End Point-beveiliging en antivirus, laat de markt sowieso een diffuus beeld zien met de verschillende spelers die in alle sectoren een substantieel marktaandeel hebben.

Overheidsorganisaties

Wanneer wordt ingezoomd op de security bij overheidsorganisaties, is te zien dat Kaspersky de partij is die hier over de afgelopen jaren de sterkste groei heeft doorgemaakt. Het gaat dan met name om End Point security bij gemeentes en rechterlijke instanties.

Kaspersky

Hoewel het besluit van de Nederlandse overheid Kaspersky om meerderlei opzicht geen goed doet, lijkt het bedrijf ook in andere sectoren voldoende voet aan de grond te hebben om deze klap te incasseren. Van alle werkplekken die Kaspersky beveiligt, zijn de sectoren manufacturing, finance & services en education allen goed voor meer dan 10 procent. En maar liefst 30 procent van Kaspersky’s End-Point oplossingen bevindt zich bij organisaties in het onderwijs. Ter relativering, dit is een hoger percentage in vergelijking met het percentage Kaspersky-oplossingen bij overheidsinstellingen.

 

 


Bijlagen

Over Computer Profile

Computer Profile is een onafhankelijke data driven marketingorganisatie, en is al meer dan 25 jaar de strategische marketingpartner voor de ICT. De organisatie biedt diepgaande marktanalyses en permanent geactualiseerde data over installed base, projecten en DMU-contacten van de 30.000 belangrijkste bedrijven en overheidsinstellingen in de Benelux. Met deze data kunnen klanten snel, efficiënt en gericht hun doelmarkt identificeren en benaderen. Een team van ervaren business development specialisten kan bovendien relevante opportuniteiten kwalificeren door inbound en outbound lead-generation activiteiten.

Computer Profile heeft kantoren in Zaventem (B) en Breda (NL) en garandeert, als initiatiefnemer van de European Market Intelligence Group (EMIG), dezelfde hoge standaard in kwaliteit en uitvoering over heel Europa. Lees meer op www.computerprofile.com en www.emi-group.com, of volg Computer Profile op Twitter en LinkedIn.


 
Share on Facebook   Tweet   Share on LinkedIn