Logo

Persbericht

Digitale Stad biedt alternatief project voor glasvezelaanleg Veluwe Oost

Apeldoorn en omgeving, 8 mei 2018 Digitale Stad Veluwe lanceert een project voor glasvezelaanleg in Veluwe Oost en biedt daarmee een alternatief ten opzichte van de huidige glasvezelaanbieder. Bewoners van de buitengebieden in onder andere de gemeenten Apeldoorn, Brummen en Voorst krijgen daarmee de keuze uit meerdere aanbieders. Voorwaarde is dat ten minste 50% van de huishoudens in het aansluitgebied zich vóór 17 juli heeft ingeschreven voor een glasvezelaansluiting via Digitale Stad Veluwe.

Internet in het buitengebied
Bewoners en bedrijven in de buitengebieden hebben na jaren van onzekerheid en uitstel een unieke kans om aangesloten te worden op een snel glasvezelnetwerk, inclusief vrije providerkeuze. De behoefte aan bandbreedte voor internet, digitale televisie en telefonie verdubbelt ieder jaar. De huidige digitale infrastructuur in het buitengebied voldoet niet aan de moderne eisen, waardoor het voor bedrijven een minder geschikte vestigingsplek is. Daar komt bij dat woningen zonder goede internetverbinding dalen in waarde en dat traag internet voor bewoners kan leiden tot veel frustratie.

“Er wordt veel gepraat over de aanleg van een goede infrastructuur in de buitengebieden in Nederland, maar vaak blijft het bij mooie plannen. We willen het buitengebied aansluiten op het beste netwerk en dit samen met de bewoners en bedrijven tot een succes maken”, aldus Jordi Duits van Digitale Stad Veluwe.

Bewoners bepalen de komst van glasvezel
Om het glasvezelnetwerk in het buitengebied te kunnen aanleggen, is de mening van bewoners van essentieel belang. Als 50% van de huishoudens binnen het aansluitgebied zich bij Digitale Stad Veluwe aanmeldt voor een glasvezelaansluiting, wordt er met de aanleg van het netwerk gestart. De einddatum van de peiling is vastgesteld op 17 juli 2018.


Een glasvezelaansluiting wordt aangeboden voor een vaste prijs van eenmalig €1.500,- inclusief btw, met de mogelijkheid in twee delen te betalen. Op deze manier worden de kosten voor de aanleg eerlijk over alle huishoudens verdeeld en is glasvezel voor iedereen bereikbaar.

Onafhankelijke aanlegpartij
Bewoners hoeven niet direct een abonnement af te nemen. Digitale Stad levert uitsluitend een glasvezelaansluiting in de woning en bewoners kunnen vervolgens na aanleg zelf een glasvezelabonnement naar keuze afsluiten. Digitale Stad legt een onafhankelijk glasvezelnetwerk aan waardoor providers zoals KPN, Telfort, XS4ALL, T-Mobile en Tele2 diensten leveren over het netwerk. “Na de succesvolle campagnes in het buitengebied van Leusden en Lochem, hopen we ook de bewoners van de Veluwe te voorzien van het beste netwerk”, deelt Jordi Duits mee.

Meer informatie
Digitale Stad organiseert binnenkort informatieavonden in de verschillende buitengebieden. Daarnaast zal Digitale Stad met het Glasvezel Informatiepunt (GIP) aanwezig zijn in de verschillende gemeenten. In het GIP staan de glasvezeladviseurs van Digitale Stad klaar voor de bewoners om vragen over het glasvezelnetwerk en de abonnementen te beantwoorden. Voor meer informatie over glasvezel en de werkwijze van Digitale Stad gaat u naar www.digitale-stadveluwe.nl.


 
Share on Facebook   Tweet   Share on LinkedIn