Logo

B Corp top roept bedrijven die goed doen bijeen in Amsterdam

De B ​​Corp Community groeit. Inmiddels bestaat ze uit 2490 bedrijven in meer dan 60 landen. Allemaal delen ze het doel haar bedrijf in te zetten voor een betere wereld. 

Amsterdam, 1 mei 2018
Van 19 tot 21 juni organiseert de top van de B Corp Community haar jaarlijkse bijeenkomst. Dit jaar in Amsterdam. Genodigden zijn gecertificeerde B Corps en aspirant-leden. Op 21 juni is een deel van de bijeenkomst ook bij te wonen door het publiek. Grote namen die al impact maken en zich actief inzetten voor de B Corp-beweging zijn, Patagonia, Danone, Triodos Bank, Ecover / Method, Fairphone, Tony’s Chocolonely en Wessanen. Zij zullen samenkomen om te investeren in de B-economy; een inclusieve en duurzame toekomst waarin bedrijven een goede balans houden tussen enerzijds maatschappelijke impact en anderzijds het maken van winst.

B Corp
B Corps zijn bedrijven met een winstoogmerk die gecertificeerd zijn door de non-profit organisatie B Lab. Ze voldoen aan strenge eisen op het gebied van sociale- en milieuprestaties, transparantie en aansprakelijkheid. B Corp doet voor een bedrijf wat Fair Trade voor koffie doet. De gecertificeerde bedrijven werken met een langetermijnvisie, zijn voortdurend bezig met de verbetering in de waardeketen, het optimaliseren van de bedrijfsimpact en het creëren van goede werkvoorzieningen. Ze meten hun impact en zijn transparant hierover. Zo zijn B-Corps aantrekkelijk voor consumenten en beleggers. B Corps laten zien dat impact leidt tot schaalbaarheid, winstgevendheid en positieve verandering.

“De B ​​Corp-beweging is een van de belangrijkste van ons leven, gebouwd op het simpele feit dat een bedrijf impact heeft en meer dient dan alleen haar aandeelhouders – een bedrijf heeft een gelijke verantwoordelijkheid ten opzichte van de gemeenschap en de planeet ", zegt Rose Marcario, CEO van Patagonia.

Programma
Onderwerpen die aan bod komen zijn o.a.:

Sprekers die al bekend zijn:
20 juni: Kate Raworth, auteur van 'Donut Economie' and Christophe Barnouin, CEO van Wessanen
21 juni: Bernice Notenboom, gerenommeerd Arctisch reiziger en klimaatjournalist, Chris Mann, CEO van Guayaki, Kresse Wesling, medeoprichter van Elvis and Kresse 

Locatie
KIT, het Koninklijk Instituut voor de Tropen.
Deelnemers kunnen zich inschrijven voor deelprogramma’s in de kantoren van B Corps, Fairphone, Plastic Whale, Patagonia en Tony’s Chocolonely. Bekijk voor meer informatie het programma

De B Corp Community bestaat uit 145.000 bedrijven, die een gezamenlijke jaaromzet hebben van meer dan 50 miljard euro. De B Corp Community bestaat voor 20% uit Europese bedrijven. Dat zijn 458 bedrijven, die samen per jaar een omzet hebben van 6 miljard. Ze hebben bijna 13.000 mensen in dienst.

 


Over B Corp
Gecertificeerde B Corps zijn leiders van een wereldwijde beweging van mensen die hun bedrijf inzetten voor een betere wereld. Ze voldoen aan de hoogste normen van sociale en milieuprestaties, transparantie en aansprakelijkheid. Ze streven ernaar om de bedrijfsactiviteiten in te zetten om sociale en milieuproblemen op te lossen. Er zijn 2.490 gecertificeerde B-bedrijven in meer dan 130 sectoren en 60 landen met één gezamenlijk doel: Het succes van bedrijven te herdefiniëren.

Over B Lab
B Lab is een non-profitorganisatie die een wereldwijde beweging van mensen bedient die hun bedrijf gebruiken voor een betere wereld. De visie van B Lab is dat in de toekomst bedrijven niet alleen meer de beste van de wereld willen zijn, maar vooral ook de beste vóór de wereld. De samenleving zal genieten van gedeelde en duurzame welvaart. B Lab stuurt deze systeemverandering aan door:

  1. Een wereldwijde gemeenschap van gecertificeerde B-Corp bedrijven op te bouwen.
  2. Het bevorderen van Mission Alignment met behulp van innovatieve bedrijfsstructuren, zoals de benefit corporation. Om zo de bedrijfsbelangen af ​​te stemmen op die van de samenleving.
  3. Tienduizenden bedrijven, investeerders en instellingen helpen ‘meten wat belangrijk is’ (Measure What Matters). Door de B Impact Assessment en B Analytics te gebruiken om hun impact - en de impact van de bedrijven waarmee ze werken - te beheren met evenveel striktheid als hun winst.
  4. Miljoenen mensen te inspireren om deel te nemen aan de beweging met boeiende verhalen.

 

 

 

 

Logo

 
Share on Facebook   Tweet   Share on LinkedIn