Logo

Opening van de 7e stadswinkel in Nederland
Praxis City voor alle makers in Utrecht

Amsterdam, 30 april 2018 – Op 1 mei opent Praxis een stadswinkel op de Biltstraat 35 in Utrecht. Met de opening van deze Praxis City maakt de doe-het-zelf keten de ambitie waar om de komende jaren een groot aantal stadswinkels te willen openen. Dit voorjaar zijn al twee Praxis City’s geopend in Eindhoven en in Rotterdam, waarmee het totaal op zeven uitkomt. Nu kunnen ook Utrechtse klussers van dit unieke stadsconcept gebruik maken. Medio juni gaat Praxis City open in Nijmegen. 
 
“Praxis City Utrecht is er voor alle makers in Utrecht, een winkel midden in de stad. Een doe-het-zelf winkel speciaal afgestemd op de behoeften van klussers in de buurt. Het personeel in Praxis City Utrecht is een leuke mix van ervaren medewerkers uit Utrechtse Praxis-winkels uit de omgeving en tevens nieuwe, enthousiaste collega’s. Zij geven je graag advies en inspiratie”, aldus Bas Raat Districtmanager Praxis.

Een mix van specifiek assortiment en goede service
Praxis merkt dat onder klanten in de grote steden een grote behoefte is aan meer gemak en service. Stadswinkels van Praxis voorzien in de wensen van klanten, die graag worden bediend van gemak dichtbij huis. Qua vloeroppervlakte zal ook deze winkel relatief klein (± 250 m²) zijn met het assortiment afgestemd op de behoefte van de klant in de buurt.

Snel een klusje uitvoeren of iets vergeten? Geen enkel probleem, dat is precies waarvoor de doe-het-zelf keten deze formule in het leven heeft geroepen. Praxis wil er zijn voor alle makers, ook in grote dichtbevolkte steden, waar niet iedereen een schuurtje met een werkbank of groot gereedschap in huis heeft. Dan biedt Praxis City een uitkomst. En staat iets niet in de stadswinkel, dan helpen ze je vanuit een nabij gelegen grotere Praxis-winkel of natuurlijk online via www.praxis.nl.

Het assortiment van deze winkels bestaat uit de basisbenodigdheden voor klussen zoals verf, verlichting, diverse gereedschappen, ijzerwaren en fietsaccessoires. Daarbij biedt Praxis City verschillende services zoals verf mengen, sleutels maken en specifiek klusadvies. Een belangrijk extra gemak voor buurtbewoners is de maakplaats in de winkel, een uitgebreide werkbank waar men zelf kan klussen of kan worden geholpen door de klusexperts. Met de ‘Klik & Haal af’ service kunnen klanten thuis rustig artikelen bestellen en ophalen in de City-winkel wanneer zij willen. Zo wordt klussen nog makkelijker. Er zijn gemiddeld rond de 7.000 producten direct verkrijgbaar en 60.000 meer via praxis.nl.

Feestelijke openingsaanbiedingen
In de speciale openingsfolder staan alle feestelijke aanbiedingen. Hierin staat ook een coupon waarmee klanten t/m zondag 13 mei 2018 kunnen profiteren van 20% korting op een artikel naar keuze. Bij besteding van minimaal € 10,- ontvangen klanten een gratis Spaanse Margriet.

///EINDE PERSBERICHT////


Bijlagen

Over Praxis
Praxis is een van de grootste en bekendste doe-het-zelfketens in Nederland. Praxis speelt in op de wensen van alle makers zowel ervaren als beginnende doe-het-zelvers met het beste aanbod producten voor de aantrekkelijkste prijzen. Praxis heeft ruim 3.500 medewerkers, werkzaam in voornamelijk 155 winkels, inclusief Praxis Megastores, Praxis Megastores & Tuin en 7 winkels volgens het stadsconcept Praxis City. Natuurlijk heeft Praxis ook een online winkel op www.praxis.nl. Voor klanten die inspiratie zoeken in het maken heeft Praxis ook een makers-platform: www.praxis.nl/voordemakers  
Volg ons ook op: Twitter Facebook YouTube Instagram


 
Share on Facebook   Tweet   Share on LinkedIn