Embargo tot vrijdag 20 april 2018, 18.00 uur

 

PERSBERICHT ONDER EMBARGO

Koninklijke onderscheiding voor Julien van Rappard

De heer Yasin Torunoglu, loco-burgemeester, reikt op vrijdag 20 april 2018 een Koninklijke onderscheiding uit aan de heer dr. J.H.A. ridder van Rappard (Julien; 67 jaar; Ridder in de Orde van Oranje Nassau).

Datum en tijd uitreiking: vrijdag 20 april 2018 om 17.00 uur
Locatie: in de Wintertuin van het Catharina Ziekenhuis, Michelangelolaan 2 Eindhoven

Verdiensten
De heer Van Rappard is plastisch chirurg en sinds 1990 werkzaam bij de Maatschap Plastische Chirurgie Zuidoost-Brabant. Hij wordt geroemd als zeer betrokken arts bij het leed van zijn patiënten. Naast zijn reguliere taken als arts verrichtte hij bezoekwerk bij terminale of eenzame patiënten. Ook was hij 24 uur per dag beschikbaar voor problemen. Hij publiceerde veertien artikelen in (inter)nationale wetenschappelijke tijdschriften.

In de periode 1994 – 2004 was hij tevens voorzitter van de maatschap. Onder zijn leiding groeide het aantal werkzame chirurgen naar twaalf en bedient de maatschap daarmee, naast het Catharina Ziekenhuis, drie extra klinieken en twee ziekenhuizen. Hij zette zich in voor de verbetering van de kwaliteit van de plastische chirurgie in de regio Brabant. Hij zette ook aan tot innovatie in het vakgebied om zo het aanzien van het vakgebied te verbeteren.

Sinds 2007 is hij tevens opleider voor het vakgebied plastische chirurgie. Hij was de initiatiefnemer en voortrekker van het verkrijgen van opleidingsplaatsen (A-status) voor artsen-in-opleiding-tot-specialist (AIOS). Momenteel zijn er nog tien AIOS bezig aan hun opleiding. Daarnaast creëerde hij ook plaats voor artsen-niet-in-opleiding-tot-specialist (ANIOS). Hiervoor kregen jonge basisartsen de kans om zich te oriënteren op het vakgebied.

Van 1989 – 2011 was hij vrijwilliger bij de Soevereine Militaire Orde van Sint Jan van Jeruzalem, Rhodos en Malta. In 1989 heeft hij enige tijd in een leprakliniek in Nepal gewerkt en vanaf 1998 was hij actief als ziekenbegeleider van mindervalide pelgrims tijdens pelgrimages naar Lourdes en Rome.

Vanaf 1990 is hij vrijwilliger bij de Nederlandse Vereniging van Plastische Chirurgie (NVPC) waar hij presentaties verzorgt.


Met vriendelijke groet,

Monique Parijs, Emily Worthington en Martijn van Gessel

 

Perscentrum | Communicatie | [email protected]

 

+31 (0)40 238 21 93 | eindhoven.nl | twitter.com/persbericht040 | facebook.com/gemeente.Eindhoven


 
Share on Facebook   Tweet   Share on LinkedIn