Logo

 

 

Personal leadership program troef in curriculum Commerciële Economie Fontys Tilburg

 

Fontys Tilburg start brede marketingopleiding met uniek curriculum

Groei door aandacht en uitdaging. De nieuwe, brede Commerciële Economie opleiding van Fontys Economische Hogeschool in Tilburg brengt dit vanaf schooljaar 2018-2019 op een moderne manier in de praktijk: “Docenten, studenten én bedrijfsleven uit de regio hebben met elkaar een programma ontwikkeld, dat over vier jaar studenten oplevert die naast inhoudelijke hbo-kennis, beschikken over een bak aan werkervaring bij mooie bedrijven, opgebouwd rondom hun persoonlijke skills, waarvan ze op dat moment álles afweten,” aldus Dies Weijschede – opleidingscoördinator van Fontys CE. “Dit maakt deze studie, die opleidt tot marketing- en salesprofessional, een goede keuze voor mbo-, havo- en vwo-leerlingen die gevoel hebben voor economie en commercie, maar de specialist in zichzelf nog moeten ontdekken.”

Weijschede: “Het vakgebied waarvoor we opleiden is continu in beweging. De maatschappij verandert van een industriële naar een kennis- en netwerksamenleving. Het werkveld van nu vraagt andere vaardigheden dan in het verleden. Intensief contact met bedrijven uit de regio (Midpoint) maakte ons duidelijk dat zij nadrukkelijk op zoek zijn naar studenten die initiatief nemen, kunnen samenwerken, probleemoplossend kunnen denken en creatief zijn. Wij denken in deze behoefte te voorzien door de studenten in Tilburg kleinschalig onderwijs en moderne leertrajecten aan te bieden, met veel aandacht voor de persoonlijke groei en ontwikkeling van elke student.”

Het onderwijsprogramma van de opleiding CE in Tilburg onderscheidt zich van de al langer door Fontys in Eindhoven en Venlo aangeboden marketingopleidingen door het aanbieden van onder andere digitale lessen en games, én door de studenten direct in het eerste studiejaar in projectgroepen aan de slag te laten gaan met echte challenges. “Van echte bedrijven uit de omgeving van Tilburg,” aldus Weijschede.  “Zodat deze studenten na vier jaar studie niet alleen op hbo-niveau kunnen denken, maar al zoveel werkervaring hebben opgedaan, dat zij een vliegende start kunnen maken in het bedrijfsleven.”

Bedrijven zijn van harte uitgenodigd om contact op te nemen met de opleiding, voor het aanbieden van events, praktijkopdrachten, en oriëntatiestages. Studenten kunnen zich voor deze nieuwe opleiding nog tot 1 mei 2018 aanmelden. 

 


Kijk voor meer nieuws over Fontys op www.fontys.nl/nieuws of volg het via Twitter http://twitter.com/fontys of rss http://www.fontys.nl/rss/nieuws.aspx

Fontys Hogescholen is met 44.000 studenten de grootste hogeschool van Zuid-Nederland. Voor meer informatie over de verschillende opleidingen en lesplaatsen kijk op www.fontys.nl.

Fontys stimuleert groei door aandacht en uitdaging. Dat begint bij goed en inspirerend onderwijs. Fontys haalt het beste uit haar studenten en medewerkers. Groei in kennis en groei als persoon. Samen werken we aan ambities, aan het verwezenlijken van dromen. Samen Denken we Groter!

© Fontys Hogescholen


 
Share on Facebook   Tweet   Share on LinkedIn