Logo

ASN Bank, RegioBank en SNS lanceren nieuwe app-functionaliteit

Rekeningoverzicht van meerdere betaalrekeningen van banken bij de Volksbank tonen in één app


Vanaf 28 februari 2018 kunnen klanten van ASN bank, RegioBank en SNS, die meerdere betaalrekeningen hebben bij deze banken, deze in één rekeningoverzicht tonen. Dit kan door de rekeningen samen te voegen in 1 mobiel bankieren app. De klant kiest zelf in welke mobiele app hij een rekening van een van de banken wil toevoegen, ASN Bank RegioBank of SNS. Een kleine groep klanten die bij meerdere banken van de Volksbank een betaalrekening heeft kan hier gebruik van maken. Dit kan nu al omdat de drie banken samenwerken onder één bankvergunning vanuit de Volksbank. Hiermee lopen de banken vooruit op de aanstaande PSD2-wetgeving.

Nieuwe functionaliteit

Deze nieuwe functionaliteit werkt in alle apps van de drie banken hetzelfde. Zo kan een klant die bijvoorbeeld een SNS-betaalrekening heeft, ook zijn of haar betaalrekening van bijvoorbeeld ASN Bank of RegioBank in de SNS Mobiel Bankieren app inzien. En andersom. Wil de klant dit niet, dan gebeurt er ook niets. Voordat de betaalgegevens gedeeld worden, moet de klant namelijk een aantal stappen doorlopen. Zo blijft de klant altijd in controle over zijn of haar betaalgegevens.

Ervaring opdoen

De manier waarop in de app om wordt omgegaan met het delen van betaalgegevens is zoals ASN Bank, RegioBank en SNS dit bij de ingang van de PSD2-wetgeving ook willen inrichten voor de toegang voor derde partijen. Op deze manier wordt eerst ervaring opgedaan met betaalgegevens delen binnen de veilige omgeving van de Volksbank. Deze manier sluit aan bij de wijze waarop de familie van banken zorgvuldig wil omgaan met privacy en data. 

Over PSD2

Naar verwachting kunnen klanten in de loop van 2018 door de nieuwe betaalwet, PSD2, andere bedrijven en banken toegang geven tot hun online betaalrekening. Dit gebeurt altijd met expliciete opdracht van de klant aan de bank.


Over ASN Bank
ASN Bank investeert sinds de oprichting in 1960 in duurzame vooruitgang. Zij financiert en belegt alleen in toekomstgerichte bedrijven, sectoren en landen, die handelen met respect voor mens, dier en natuur. Klanten kunnen bij de ASN Bank betalen en sparen, beleggen in de ASN Beleggingsfondsen en hun vermogen laten beheren. Ook verstrekt de bank financieringen aan projecten die passen bij haar duurzame missieOver

Over RegioBank
Met ruim 530 vestigingen in dorpen en kleine steden is RegioBank de bank in de buurt. Een bank waar mensen geholpen worden door een lokale Zelfstandig Adviseur die ze kent en weet wat er speelt in hun omgeving. RegioBank kiest bewust voor de regio. Zij vindt dat lokale gemeenschappen waardevol zijn voor Nederland. En dat lokale basisvoorzieningen zoals een school, supermarkt en een bank moeten blijven bestaan. Daarom zorgt RegioBank ervoor dat iedereen zijn geldzaken in de buurt kan regelen. En maakt de bank zich sterk voor de leefbaarheid van dorpen en kleine steden.

Over SNS
SNS is een Nederlandse bank voor consumenten en zzp’ers. De bank denkt slim mee in de portemonnee van haar klanten. Ze zorgen dat bankieren je echt iets oplevert. Niet alleen met voordeel en gewoon goede betaal- en spaarrekeningen, verzekeringen en hypotheken. Maar ook door een seintje te geven als het beter kan. Door heldere taal te spreken, zodat geldzaken begrijpelijk zijn en je goede keuzes kunt maken. En door kennis te delen voor meer financieel inzicht voor de gewone Nederlander. SNS is er al 200 jaar voor haar klanten. Met ca. 200 winkels door heel Nederland en 1600 medewerkers. Het hoofdkantoor staat in Utrecht. SNS maakt deel uit van de Volksbank (ASN Bank, BLG Wonen, RegioBank, SNS). Voor meer nieuws en beeldmateriaal over SNS: http://nieuws.snsbank.nl.

De Volksbank is een familie van bankmerken (ASN Bank, BLG Wonen, RegioBank en SNS) die zich nadrukkelijk richt op de Nederlandse retailmarkt, inclusief het midden- en kleinbedrijf.

 


 
Share on Facebook   Tweet   Share on LinkedIn