Honderd Auctionistas gezocht

Medio maart 2018 lanceert een van de klassieke veilinghuizen van Nederland de Airbnb van veilinghuizen. Het platform Auctionista wordt als technologische start-up een klassieke veilingmeester in een modern jasje. Auctionista richt zich op verkoop aan de B2B- en B2C-markt voor producten met een totale waarde vanaf tienduizend euro. DAAN (het klassieke veilinghuis) gaat verder als zelfstandig veilingbedrijf. Een van de oprichters, drs. Frank Oosterbeek, vertelt: “De markt is er klaar voor: bedrijven, overheden en andere zakelijke aanbieders willen graag boter bij de vis voor hun goederenverkoop.” Er gaan zeven zogenoemde Auctionista's aan de slag. Er worden er nog honderd bij gezocht uit heel Europa.

Van klassiek veilinghuis naar een onlineveiling-Airbnb
Auctionista is het eerste onlineveilinghuis dat direct uitbetaalt na het sluiten van de veiling. Deze technische start-up wordt medio maart 2018 gelanceerd. Veilen via dit platform leidt tot snelle omzet vanwege de door de verkoper aan te geven veilingtijd, en de snelle overboeking van de omzet op rekening. De veilingaanbieders zijn zelf in control over hun veiling door middel van het dashboard én de marketing die vanuit hier in te plannen is. Wat bij het klassieke veilinghuis niet kon, maar online wel, is dat de klant én de aanbieder van de goederen allebei op termijn kunnen worden beoordeeld door middel van reviews. Hierdoor zullen de kwalitatief hoog gewaardeerde aanbieders de beste prijzen ontvangen voor hun aangeboden goederen. Er wordt gebruikgemaakt van zogenoemde Auctionista's - onlineveilingmeesters die goed zijn in inventariseren en die de veiling organiseren. Ook de Auctionista's zijn te beoordelen op hun kwaliteiten.

Restvoorraden kwijtraken
Veel ondernemers met goederen hebben last van restvoorraden. Vaak nemen die onnodig veel ruimte in en is de kans dat ze worden verkocht voor de premiumprijs klein. Door middel van veilen kunnen bedrijven hun cashflow verbeteren en letterlijk ruimte maken. Partner van Auctionista is DAAN, een van de grote veilinghuizen van Nederland. Met meer dan vijftien jaar ervaring deden zij meer dan achtduizend onlineveilingen. Als eerste veilinghuis in Nederland ging DAAN met een veilingwebsite online. Auctionista gaat een stap verder. Hierbij kunnen niet alleen de ervaren veilingmeesters hun goederen online zetten. Iedereen kan veilingmeester (Auctionista) worden. Na aanmelding kun je een veiling aanmaken voor verkoop aan de B2B- en B2C-markt voor producten met een totale waarde vanaf tienduizend euro. Oprichter Frank Oosterbeek vult aan: “Opkopers hoeven niet meer op te kopen. Tegen een percentage of vast uurtarief kunnen zij transparant de spullen van opdrachtgevers voor een commerciële prijs veilen.”

Auctionista
Auctionista is het eerste onlineveilinghuis dat direct uitbetaalt na het sluiten van de veiling. Deze technische start-up wordt medio maart 2018 gelanceerd. Er wordt gezocht naar honderd onlineveilingmeesters, zogenoemde auctionista's, in Europa. Meer informatie: http://www.auctionista.co.

 


 
Share on Facebook   Tweet   Share on LinkedIn