Logo

Masterclass sopraan Elly Ameling bij Fontys Academy of Music and Performing Arts

Op 20 en 27 januari 2018 houdt Fontys Academy of Music and Performing Arts (AMPA) op initiatief van enkele studenten zang een masterclass. Deze masterclass wordt gegeven door sopraan Elly Ameling, gespecialiseerd in Duitse en Franse liedkunst.

Elly Ameling is een Nederlandse sopraan die zich specialiseerde in de Duitse en Franse liedkunst. Op 23-jarige leeftijd won zij het Internationale Vocalisten Concours in ’s-Hertogenbosch en twee jaar later het Concours International de Musique in Genève. Deze eerste prijzen waren het startschot van een lange succesvolle carrière. Er volgden concertreizen in alle werelddelen met orkesten geleid door onder andere Carlo Maria Giulini, Rafael Kubelik, Benjamin Britten, Sejl Ozawa, André Previn en Bernard Haitink. Lied - en melodie recitals met pianisten als Rudolf Jansen, Felix de Nobel, Graham Johnson, Joerg Demus, Irwin Gage en Dalton Baldwin. Daarnaast maakte Elly Ameling vele opnames die meermaals in de prijzen vielen.

Na een carrière van 43 jaar nam zij op 29 januari 1996 afscheid van het Nederlandse publiek met een recital in de Grote Zaal van het Amsterdamse Concertgebouw. Sindsdien is de zangeres nog steeds actief in de zangwereld met o.a. het geven van masterclasses en zangcursussen.

De masterclass is op beide dagen van 13:00 tot 16:00 in de Muziekzaal (A 0.16) van 
Fontys Hogeschool voor de Kunsten, Zwijsenplein 1 in Tilburg.
U kunt uw kaarten á 5 euro reserveren via fontys.nl/fhkagenda

 


Bijlagen

 
Share on Facebook   Tweet   Share on LinkedIn