Beste, 

Wellicht een leuke aanvulling voor jullie lezers!

Utrecht het beste in Engels ter wereld, volgens EF’s internationale taalvaardigheden ranglijst.
Internationaal onderzoek onder meer dan een miljoen volwassenen laat de wereldwijde trends in Engelse taalkennis zien

AMSTERDAM – 9 november 2017: Reeds voor de zevende keer publiceerde EF Education First gisteren een ranglijst van de beste non-native Engelssprekende landen ter wereld. De EF English Proficiency Index (EF EPI) laat zien dat Nederland qua Engelse taalvaardigheden dit jaar opnieuw bovenaan de lijst van tachtig onderzochte landen staat. Nederland staat voor het tweede jaar op rij op nummer 1 in de EF EPI. De Nederlandse EF EPI score is 71.45 vergelijkbaar met het Europees Referentiekader (ERK) B2. Utrecht presteert het beste van alle Nederlandse steden met 72.70, opgevolgd door Amsterdam met 72.17. Rotterdam staat op de 4de plek met 71.32, na Den Haag met 71.58. Eindhoven is de hekkensluiter met 70.14. Ondanks de perfecte Utrechtse score waarschuwt EF de studentenstad aangezien het resultaat met 0.48 lager is dan de regio Utrecht. Om de Rotterdammers te helpen bij het verwezenlijken van al hun buitenland dromen en de derby van de Engelse taalvaardigheid met Amsterdam volgend jaar te winnen heeft EF Nederland zojuist ook een nieuw kantoor geopend in centrum Rotterdam.

Over EF EPI 2017
De EF EPI 2017 rangschikt 80 landen en gebieden op basis van gegevens en resultaten uit de EF Standard English Test (EF SET) van meer dan een miljoen volwassenen. De EF SET is ‘s werelds eerste gestandaardiseerde Engelse taaltoets en biedt studenten toegang tot een taalexamen van hoge kwaliteit. De test wordt wereldwijd door duizenden scholen, bedrijven en overheden gehanteerd, voor wie grootschalige testen voordien ontoegankelijk waren door hoge kosten. EF zet veel in op taalonderwijs, specifiek Engels taalonderwijs voor jongeren. “In de hedendaagse wereldeconomie overstijgen de voordelen van het leren van Engels de landsgrenzen” aldus Minh N. Tran, EF Senior Director of Research.

Eén aspect dat niet wordt geëvalueerd in de EF SET is Engelse uitspraak. Zou dit wel beoordeeld worden, zou Utrecht dan nog steeds op 1 staan?

Meer informatie via www.ef.nl/epi/.


Bijlagen

 
Share on Facebook   Tweet   Share on LinkedIn