Logo

Emirates en flydubai breiden partnership verder uit

16 nieuwe codeshare bestemmingen aangekondigd

Amsterdam, 8 november 2017 – Na het succes van de eerste fase van het partnership maken Emirates en Flydubai bekend hun gecombineerde netwerk verder uit te breiden. Onder andere Zanzibar, Katmandu en Kilimanjaro behoren tot de nieuwe bestemmingen. Passagiers kunnen de vluchten boeken op Emirates.nl, via reisagenten of via de Emirates Contact Centres.

Tim Clark, CEO van Emirates: “We zijn enorm blij met de positieve reactie van reizigers. Er zijn bijna  14.000 tickets geboekt tijdens de eerste fase van het partnership, dit heeft onze verwachting overtroffen. We hebben gemerkt dat er een enorme vraag is naar vluchten vanaf Europa en de Verenigde Staten naar Aziatische bestemmingen.”

“De samenwerking is een buitengewone kans voor zowel Emirates als flydubai om de krachten van beide netwerken te bundelen. Daarnaast biedt het klanten meer keuze en flexibiliteit in het plannen van hun reizen. We willen het ontdekken van de wereld zo makkelijk mogelijk maken.”

Ghaith Al Ghaith, Chief Executive Officer van flydubai: “De luchthaven van Dubai heeft vele voordelen, vooral reizigers die de hele wereld over vliegen erkennen en waarderen deze. De aankondiging van vandaag stelt hen in staat om nog eens zestien nieuwe bestemmingen te ontdekken en kennis te maken met de unieke persoonlijkheid van beide airlines.”

Nieuwe codeshare bestemmingen:

Passagiers kunnen profiteren van de voordelen die beide airlines aanbieden. Als onderdeel van de codeshare krijgen passagiers van Emirates, aan boord van flydubai vluchten, gratis maaltijden. Passagiers kunnen tevens de door Emirates toegestane hoeveelheid bagage meenemen aan boord van een vlucht uitgevoerd door flydubai, dit geldt voor zowel Business als Economy Class. Vluchten via Dubai bieden een naadloze overstapervaring van maximaal 120 minuten tussen Terminal 3 van Emirates en Terminal 2 van flydubai.

Meer voordelen voor frequent flyers
In de eerste fase van het partnership kunnen Emirates Skywards leden ook op codeshare vluchten Skywards miles en Skywards Tier miles verdienen volgens het bestaande Skywards programma van Emirates. Naast de gratis toegestane check-in bagage, kunnen Skywards Premium leden ook bij codeshare vluchten uitgevoerd door flydubai genieten van hun extra bagage van twintig kilo (Platinum leden), zestien kilo (Gold leden) en twaalf kilo (Silver leden). Daarnaast kunnen Skywards Silver, Gold en Platinum leden bij codeshare vluchten gebruikmaken van flydubai’s Business Check-in balies en priority labels voor hun bagage. Verdere voordelen voor leden van de loyaliteitsprogramma’s van beide vliegtuigmaatschappijen zullen in de toekomst worden aangekondigd.


Bijlagen

 
Share on Facebook   Tweet   Share on LinkedIn