Logo

 

Oudste carnavalsvereniging Tilburg noodgedwongen naar nieuwe residentie

Tilburg, 7 november 2018 – Nu De Midi in Tilburg begin 2018 wordt gesloopt, moet de oudste carnavalsvereniging van Tilburg noodgedwongen verhuizen naar een nieuwe residentie. KV de Görkese Turken zal haar residentie daarom komend carnaval houden in De Heuvel Gallery. Met de nieuwe residentie wil de vereniging een plek creëren waar naast leden, ook dakloze verenigingen welkom zijn. De nieuwe residentie geeft de mogelijkheden hiervoor, samen met vele voordelen voor iedereen.

De vereniging is in 1955 opgericht met als doel de viering van Carnaval in Tilburg openbaar te maken en heeft al vele residenties bekleed in de jaren. De Heuvel Gallery zal de 6e residentie voor de Görkese Turken zijn. De vereniging is opgericht in Café van Broekhoven en heeft daarna residentie gehouden in de Tiendschuur, ’T Hoefke, Villa de 4 jaargetijden, Extase en meest recent in De Midi. Echter nu De Midi zal worden gesloopt, moet de vereniging noodgedwongen weer verhuizen. De Heuvel Gallery is als nieuwe residentie gekozen door de vele mogelijkheden die het de vereniging biedt. De belangrijkste daarvan is, in tegenstelling tot een reguliere kroeg, dat de vereniging haar eigen karakter kan behouden en de mogelijkheid heeft om andere verenigingen te kunnen ontvangen.

Vier dagen lang feest
Naast de mogelijkheid om andere verenigingen te kunnen ontvangen biedt deze residentie ook de gelegenheid om op dezelfde locatie een hapje te kunnen eten. Het restaurant is namelijk tijdens alle vier de carnavalsdagen geopend met een speciaal carnavalsmenu. De kinderen worden natuurlijk niet vergeten: voor hen is er een speciaal kindermenu in het restaurant en zij kunnen vier dagen lang terecht bij de kindercarnaval, die is georganiseerd voor zowel leden als niet-leden. Er zijn diverse activiteiten aanwezig zoals een springkussen, een ballongoochelaar, een clown, etc.  

Richard Verhagen, voorzitter van KV de Görkese Turken, ziet de nieuwe residentie ook als een mooie kans om carnaval 2018 nog succesvoller te maken: “Een nieuwe residentie is even wennen, maar de afspraken zien er goed uit en biedt veel mogelijkheden. We zijn beide enthousiast over de nieuwe samenwerking en hopen samen veel mensen te kunnen ontvangen tijdens carnaval. We hopen dat onze nieuwe residentie een plek wordt waar iedereen zich welkom voelt, carnaval is namelijk voor iedereen!”.


Bijlagen

Over KV Görkese Turken
Karnavalsvereniging De Görkese Turken is opgericht op 11 maart 1955. De vereniging bestaat daarmee al 62 jaar en is hiermee de oudste carnavalsvereniging van Tilburg. De vereniging is opgericht met als doel de viering van Carnaval in Tilburg openbaar te maken. Het bestuur van de Görkese Turken als grootste actievoerder, liet samen met andere verenigingen de Gemeente Tilburg uiteindelijk bezwijken, met als resultaat dat in 1960 de eerste Kinderstoet door de stad mocht trekken en we op de dag van vandaag nog steeds openbaar carnaval mogen vieren. De vereniging telt circa 120 leden en houdt haar residentie vanaf 2018 in de Heuvel Gallery te Tilburg.

Meer informatie op www.gorkese-turken.nl.

Over de Heuvel Gallery
Vanaf eind 2011 zijn Michel Sanger en zijn partner Patricia Villevoye de trotse eigenaren van De Heuvel Gallery. De Heuvel Gallery is de grootste horeca zaak in het centrum van Tilburg. De horecazaak heeft een oppervlakte van tweeduizend vierkante meter welke is onderverdeeld in negen bijzondere, multifunctionele ruimtes. De Heuvel Gallery heeft twee grote zalen, twee cafés geschikt voor een feest of borrel, een sfeervolle rookkamer, een private dining room, een vergaderruimte, een afgesloten binnentuin en hun laatste aanwinst is een Indoor-BBQ restaurant. Iedere ruimte kent zijn eigen mogelijkheden, capaciteit en karakteristieke sfeer. De zaak is geschikt voor groepen van 20 tot 1200 personen.

Meer informatie op www.deheuvelgallery.nl.


 
Share on Facebook   Tweet   Share on LinkedIn