Logo

VOOR ONMIDDELLIJKE PUBLICATIE                                                                                                         

Persbericht                                                                                                                                    

19 oktober 2017                    

Vanaf zomer 2018 elektrisch passagiersvervoer in Noord-Holland Noord

BYD bouwt 21 volledig elektrische midibussen voor Connexxion                                                                                                                   

BYD, 's werelds grootste fabrikant van elektrische bussen, presenteert deze week een nieuwe, volledig elektrisch aangedreven midibus op de beurs Busworld in België. Een introductie met een Nederlands tintje, want Connexxion heeft direct een order van 21 van deze bussen geplaatst. De 8,75 meter lange, elektrisch aangedreven bussen zullen vanaf de zomer van 2018 dienst gaan doen in Noord-Holland Noord, waar de bussen voor passagiersvervoer in met name de landelijke gebieden ingezet worden.

De order van Connexxion bij BYD wordt beschouwd als een van de grootste orders voor volledig elektrische midibussen in Europa en is de eerste bestelling van een groot aantal bussen geplaatst door een Nederlandse busmaatschappij. De bussen zullen in de zomer van 2018 geleverd worden en vanaf die periode ook gaan rijden. De midibussen besteld door Connexxion hebben een lengte van 8,75 m, beschikken over twee deuren en 26 zitplaatsen. Er is ruimte voor ongeveer 50 passagiers.

Met dit nieuwste model boort BYD Europe een nieuwe markt aan en breidt daarmee haar portfolio uit, dat al bestaat uit elektrisch aangedreven bussen met een lengte tot 18 meter, dubbeldekkers en een elektrische touringcar.


Connexxion
Eric van Eijndhoven, directeur openbaar vervoer bij Connexxion: “De bewezen kwaliteit en leidende rol die BYD speelt op het gebied van elektrisch aangedreven bussen en batterijtechnologie waren de hoofdredenen waarom wij voor BYD hebben gekozen. We zijn vereerd straks als eerste busmaatschappij van dit nieuwe model gebruik te mogen maken. Niet alleen het milieu, ook onze passagiers hebben immers baat bij deze duurzame manier van openbaar vervoer.”

Isbrand Ho, Managing Director bij BYD Europe: “Dit is geweldig nieuws en bevestigt dat ons nieuwe model, een middelgrote bus die geschikt is voor vele doeleinden, een perfecte aanvulling is op ons modellenprogramma. Het voertuig voldoet aan alle verwachtingen en eisen van de busmaatschappijen, is emissievrij en zeer comfortabel voor de passagiers.”

Einde persbericht


Bijlagen

Over BYD
BYD Company Ltd. is een toonaangevende hightech multinational gevestigd in Shenzhen, China. Sinds haar oprichting in 1995 heeft BYD haar expertise ontwikkeld op het gebied van oplaadbare batterijen en is daarmee gegroeid tot de pionier van duurzame ontwikkeling. BYD heeft met succes haar oplossingen voor duurzame energie uitgebreid door activiteiten in meer dan 50 landen. Na 22 jaar van ontwikkelen heeft BYD een Zero Emissions Energy Ecosystem gecreëerd wat staat voor betaalbare zonne-energie, betrouwbare energieopslag, cutting-edge elektrisch transport en een state or the art monorail. Deze Four Green Dreams maken van BYD de marktleider op het gebied van energie en transport. BYD is genoteerd op de Hongkong en Shenzhen Stock Exchange. Voor meer informatie kunt u terecht op www.byd.com.