UNIBAIL-RODAMCO, NIANTIC EN THE POKÉMON COMPANY INTERNATIONAL

KONDIGEN EERSTE EUROPESE SAMENWERKING AAN VOOR POKÉMON GO

 

Parijs, 12 januari: Unibail-Rodamco, het grootste beursgenoteerde commerciële vastgoedbedrijf in Europa, slaat de handen ineen met Niantic, Inc., uitgever en ontwikkelaar van Pokémon GO, in samenwerking met The Pokémon Company International. Unibail-Rodamco, een toonaangevende ontwikkelaar van innovatieve en unieke sociale hubs, zal deze winter tot 1000 PokéStops en Gyms plaatsen in 58 van zijn centra in Europa. Dit is de eerste exclusieve samenwerking in de Europese winkelcentrasector.

Met deze opvallende samenwerking onderscheidt Unibail-Rodamco zich wederom door het unieke karakter van zijn centra te onderstrepen door innovatie: het is de eerste keer in Europa dat winkelcentra de populaire Pokémon GO-game omarmen en een leuke ervaring geven met augmented reality, wat verder gaat dan winkelen .

 

"We zijn een historische samenwerking aangegaan met Niantic, om de ervaring van bezoekers in onze centra te verrijken met hun innovatieve augmented reality-games," legt Jean-Marie Tritant, Chief Operating Officer bij Unibail Rodamco, uit. "In 2014 werkten we samen om Ingress in onze centra te introduceren – Niantics eerste mobiele augmented reality-game voor meerdere spelers. Pokémon GO is wederom een voorbeeld van hoe Unibail-Rodamco innovatieve technologieën gebruikt om de klantervaring te verbeteren en sociale hubs te creëren waar mensen elkaar ontmoeten." 

"We hebben Pokémon GO ontwikkeld om mensen in beweging te krijgen in de echte wereld, samen te werken met anderen en de wereld om hen heen te verkennen en de samenwerking met Unibail-Rodamco geeft de Trainers een mooie locatie om elkaar te ontmoeten" aldus John Hanke, Chief Executive Officer, Niantic, Inc. "Alle deelnemende winkelcentra in Europa zullen een groot aantal PokéStops en Gyms aanbieden voor Trainers en hun vrienden zodat ze deze in een leuke omgeving kunnen ervaren." 

"Na een ongelofelijk jaar voor Pokémon in 2016 zijn we zeer verheugd dat we samenwerken met een partner die spelers meer mogelijkheden kan bieden om Pokémon te vangen in hun winkelcentra", aldus Gaku Susai, VP London Operations, The Pokémon Company International.

 


Bijlagen

Over Unibail-Rodamco

Unibail-Rodamco SE, opgericht in 1968, is het grootste beursgenoteerde commerciële vastgoedbedrijf in Europa, met een aanwezigheid in 11 EU-landen en een vastgoedportfolio met een waarde van 39,3 miljard euro per 30 juni 2016. Als een geïntegreerde exploitant, investeerder en ontwikkelaar heeft de Group tot doel om betrokken te zijn bij alle aspecten van de vastgoedwereld. Met behulp van zijn 1985 professionals zet Unibail-Rodamco die vaardigheden in in zeer gespecialiseerde marktsegmenten, zoals grote winkelcentra in grote Europese steden en grote kantoorpanden en conventie- en beurscentra in de omgeving van Parijs. De Group onderscheidt zichzelf door zijn focus op de hoogste standaarden op het gebied van architectuur, stadsplanning en milieu. Zijn langetermijnbenadering en duurzame visie zijn gericht op de ontwikkeling of herontwikkeling van uitstekende winkel-, werk- en recreatielocaties. Zijn toewijding aan milieubehoud en economische en sociale duurzaamheid is bekroond met vermelding op de FTSE4Good- en STOXX Global ESG Leaders-indices. De Group staat vermeld op de CAC 40-, AEX 25- en EuroSTOXX 50-indices. Het beschikt over een A-rating van Standard & Poor's en Fitch Ratings. 

Ga naar onze website www.unibail-rodamco.com voor meer informatie.

 

Over Niantic Inc.

Niantic Inc. ontwikkelt mobiele real-world ervaringen vol plezier, verkenning, ontdekking en sociale interactie. Niantic Inc. komt oorspronkelijk voort uit Google en werd in 2015 afgestoten met investeringen van Google, The Pokémon Company en Nintendo. De meeslepende real-world mobiele game Ingress van het bedrijf is meer dan 20 miljoen keer gedownload en wordt in meer dan 200 landen gespeeld. Niantic Inc. heeft ook Pokémon GO ontwikkeld en gepubliceerd, de real-world Pokémon-game voor iOS en Android die gedurende zijn eerste twee maanden 500 miljoen keer is gedownload. Ga naar www.nianticlabs.com voor meer informatie over Niantic.

 

Over Pokémon

De Pokémon Company International, een dochteronderneming van The Pokémon Company in Japan, beheert de franchise buiten Azië en is verantwoordelijk voor het merkmanagement, licentiëring en marketing van de Pokémon Trading Card Game, de tekenfilmserie voor tv, thuisentertainment en de officiële Pokémon-website. Pokémon werd in 1996 in Japan geïntroduceerd en is een van de populairste franchises voor kinderen ter wereld. Ga naar www.pokemon.com voor meer informatie.