Logo
Persbericht


Bijna de helft van alle occasions in Nederland wordt verkocht door particulier

Per jaar worden er in Nederland zo'n 1,8 miljoen gebruikte auto's verkocht. Ongeveer 1 miljoen daarvan door autobedrijven en 800.000 auto's worden direct door de particuliere eigenaar aangeboden*. In dat laatste geval is de prijs vaak extra gunstig, maar ontbreekt de zekerheid van garantie. Een los af te sluiten garantieverzekering biedt in die gevallen uitkomst. Autogarantie.nl is af te sluiten direct na aanschaf door de nieuwe eigenaar en dekt dure reparatiekosten gedurende 6 of 12 maanden.

Kopen van een particulier kent meer voordelen dan een scherpe prijs alleen. Wie anders dan de vorige eigenaar kent de auto immers het beste? Bovendien kan vaak aan de hand van facturen de onderhoudshistorie bekeken worden. En dat geeft vertrouwen, al is er natuurlijk nog geen zekerheid op het uitblijven van een technisch gebrek na aankoop. Daarvoor is er Autogarantie.nl. Dat is een garantieverzekering die na aankoop van een tweedehands auto online kan worden afgesloten en dekking biedt voor dure reparaties.

Zekerheid
Dankzij Autogarantie.nl is het dus niet meer noodzakelijk om de zoektocht naar een andere auto te beperken tot het aanbod van autobedrijven die garantie geven. Dat maakt de keuze bijna twee keer zo groot. Want doordat vrijwel elke gebruikte auto op internet wordt geadverteerd, is het voor de koper van een tweedehands auto erg gemakkelijk een occasion te vinden die exact aan zijn of haar wensen voldoet. En dat betekent vaak wel dat die auto niet op de autoboulevard in de buurt te koop staat, maar bij een autobedrijf of particulier aan de andere kant van het land.

Meeneemprijs
Wanneer een occasion bij een autobedrijf ver weg te koop staat, is het niet altijd aantrekkelijk om extra te betalen voor een door de verkoper aangeboden afleverpakket met garantie. Immers, ook voor een kleine reparatie moet dan een grote afstand worden afgelegd. De auto kopen voor de meeneemprijs of met extra korting, dus zonder garantie, is wel zo voordelig. En om toch de zekerheid te hebben niet met hoge reparatiekosten te worden geconfronteerd, biedt Autogarantie.nl een voordelige garantieverzekering voor 6 of 12 maanden. Reparaties binnen die periode kunnen worden uitgevoerd door de dealer om de hoek.

Meer informatie over Autogarantie.nl is te vinden op www.autogarantie.nl.

*Bron: BOVAG-RAI Mobiliteit in Cijfers Auto's 2016-2017

Fotobijschrift:
Autogarantie.nl biedt zekerheid voor koper en verkoper van een occasion.


Bijlagen