Wederom grote overname in lederwarenland


Opnieuw heeft er een grote overname plaatsgevonden in de lederwarenwereld. Dit keer is het Piquadro, Italiaans producent in hoogwaardige lederwaren, die voor een spectaculaire overname zorgt. Piquadro neemt namelijk voor 80% de aandelen van The Bridge over. Deze Italiaanse lederwaren icoon is bekend om haar authentieke leren producten in de bekende "The Bridge" kleur.


Piquadro brengt, na de overname van Tumi door Samsonite en de overname van Rimowa door Louis Vuitton, de derde grote internationale overname van het jaar teweeg. Piquadro geeft aan zeer tevreden te zijn met deze overname. Het bedrijf vindt dat The Bridge door onder andere haar sterke kenmerken van traditie en vakmanschap als zeer uniek gezien kan worden. Hierdoor heeft het meer dan 50 jaar oude merk uit "Firenze" aanzienlijke internationale groeimogelijkheden. 

De overname stelt Piquadro in staat gebruik te maken van de sterke USP's van The Bridge. Hierbij moet gedacht worden aan traditie, productie, distributie en financiën. Piquadro hoopt dat klanten die door de jaren heen een unieke relatie met The Bridge hebben opgebouwd, ook zullen geloven in de lederwaren van Piquadro. Beide merken geloven in een wederzijdse versterking via deze samenwerking en zien elkaar niet als concurrent.

Voor lederwaren specialist Van Beek Lederwaren is de overname groot nieuws. Het bedrijf kent een rijke geschiedenis met beide merken, zo is het bedrijf de oudste dealer van The Bridge in Nederland en bovendien de eerste lederwaren klant van Piquadro in Nederland. Directeur Maarten van Beek is zeer enthousiast over de overname. Hij ziet deze overname als een zeer positieve ontwikkeling en is heel nieuwsgierig naar de verdere veranderingen. “Deze derde grote overname in een jaar tijd zal ongetwijfeld voor veel opschudding in de markt zorgen”, aldus Maarten van Beek. 


Bijlagen