Logo

Informatiemarkt diabetes in Meander

AMERSFOORT - Wie meer wil weten over diabetes of de bloedglucose wil laten testen is op maandag 14 november (Wereld Diabetes Dag) welkom op de informatiemarkt bij Meander Medisch Centrum in Amersfoort. Zowel diabetespatiënten en belangstellenden zijn van harte welkom.

In het kader van Wereld Diabetes Dag zijn diabetesverpleegkundigen en diëtisten van het ziekenhuis aanwezig met een informatiestand. Bezoekers krijgen informatie over diabetes, behandelmogelijkheden en hulpmiddelen. Ook kan bloedglucose worden getest voor en na inspanning. Hiervoor kunnen bezoekers een inspanningstest doen op een hometrainer. De patiëntenvereniging Diabetes Vereniging Nederland is aanwezig, evenals een pedicure. Bij mensen met diabetes luistert voetverzorging erg nauw. Een klein wondje aan de voet of tenen kan ernstige klachten geven vanwege de diabetes.

Wereld Diabetes Dag vindt elk jaar plaats op 14 november. Doel van de Wereld Diabetes Dag is aandacht en begrip te vragen voor diabetes die wereldwijd epidemische vormen aanneemt onder volwassenen maar ook onder kinderen.  “In Nederland zijn er één miljoen mensen met diabetes. Het is een ziekte die steeds meer voorkomt, ook op jongere leeftijd,” aldus internist dr. Lioe-Ting Dijkhorst van Meander Medisch Centrum.

Informatiemarkt Wereld Diabetes Dag in Meander (vrije inloop)
Datum: maandag 14 november 2016
Tijd: 10.00 -  15.00 uur
Locatie: de Laan, Meander Medisch Centrum, Maatweg 3 in Amersfoort


Bijlagen

Meander Medisch Centrum is het topklinische ziekenhuis in Amersfoort, in 2015 uitgeroepen tot meest patiëntgerichte ziekenhuis van Nederland (bron: onderzoek Elsevier). We meten voortdurend de waardering door patiënten en passen onze zorg daarop aan. We bieden basiszorg aan ruim 320.000 inwoners in de regio en hebben high tech bovenregionale faciliteiten. Landelijke keurmerken, waaronder NIAZ, maken de kwaliteit van onze zorg inzichtelijk. We zijn opleidingsziekenhuis voor bijna alle medische specialismen en verrichten veel toegepast wetenschappelijk onderzoek. Door nauwe samenwerking met onder meer huisartsen, verpleeg- en verzorgingshuizen en zorgverzekeraars bereiken we een goede afstemming van de zorg in de regio. Nevenlocaties in Baarn, Barneveld, Leusden en Nijkerk. Meer informatie op www.meandermc.nl.

Volg ons op Twitter,Facebook enYouTube MeanderMC | Instagram meander_mc | Linkedin meander-medisch-centrum