Logo

Enschede, 13 oktober 2016 – Bright Access is begonnen met de aanleg van glasvezel op de voormalige Vliegbasis Twenthe. Op het noordelijke deel daarvan wordt de Technology Base gerealiseerd, een proeftuin voor bedrijven met een grote vernieuwingsdrang. Alle bedrijven die zich daar gaan vestigen kunnen per 1 januari 2017 beschikken over een glasvezelaansluiting met een maximale snelheid van 10 Gbps.

Het ruige terrein, de immense leegte en de historische gebouwen bieden innovatieve bedrijven de mogelijkheid hun ideeën te onderzoeken, producten te testen voor ze de markt op gaan en systemen te valideren. Het is de perfecte plek voor bedrijven die veel vrijheid nodig hebben. Directeur Leo van der Ree van Area Development Twente: “Op de Technology Base kan wat elders niet kan.”

Projectleider Boudewijn Ates van Bright Access: “Door de grote belangstelling van bedrijven voor vestiging op de Technology Base is het noodzakelijk dat het glasvezelnetwerk zo snel mogelijk wordt opgeleverd. Twee maanden is een hele korte periode voor zo’n groot project, maar we hebben er alle vertrouwen in dat onze aannemer Teltec het gaat halen. Dat is mede mogelijk door de goede samenwerking met ADT, welke wij zeer op prijs stellen”.

Naar verwachting zullen zich de komende jaren meer dan 100 hoogtechnologische bedrijven vestigen op de Technology Base. Het gebied zal daarmee, samen met nog drie door ADT te ontwikkelen werkparken, de positie van Twente als één van de technisch meest vooraanstaande regio’s van Nederland verder versterken.

Bright Access staat voor probleemloos en betrouwbaar glasvezel voor bedrijven op bedrijventerreinen. Technology Base is het 23e bedrijventerrein in Oost-Nederland waar glasvezel wordt aangelegd.


Bijlagen