Logo

Blossom Books wordt nieuwe Nederlandse uitgever van bestsellerauteur Marissa Meyer

Utrecht - Blossom Books zal de nieuwe Nederlandse uitgever worden van New York Times bestsellerauteur Marissa Meyer. Het eerste boek dat Blossom Books van deze topauteur zal uitgeven wordt het nog te verschijnen Heartless, een boek dat het achtergrondverhaal vertelt van de Hartenkoningin uit Alice in Wonderland. De rechten voor de auteur werden verhandeld via Mo Literary Services. 

Lunartics
Marissa Meyer verkreeg internationale faam met The Lunar Chronicles, een serie die in 37 landen is vertaald. In deze serie bewerkte Meyer bekende sprookjes als Assepoester, Roodkapje, Rapunzel en Sneeuwwitje tot een totaal nieuw verhaal, vermengd met science-fiction elementen. De serie is zo groot geworden dat er zelfs voor de fans een naam is bedacht: Lunartics.

Overname
De eerste twee delen van The Lunar Chronicles werden in 2012 in Nederland en Vlaanderen uitgegeven door Manteau, maar zij besloten te stoppen met de serie. Het is niet de eerste keer dat Blossom Books een serie/auteur een nieuwe kans geeft. Ook het eerste boek van Jandy Nelson, De hemel begint bij je voeten, is eerder uitgegeven in Nederland en werd bij Blossom opnieuw gelanceerd. Het boek werd een succes en werd binnen anderhalve maand herdrukt.

Uitgever Myrthe Spiteri heeft enorm veel zin in dit project: ‘We zijn heel erg blij dat we Marissa Meyer aan onze lijst kunnen toevoegen. Ze schrijft fantastisch; het is niet voor niets dat de serie in 37 landen is vertaald, de boeken internationale bestsellers werden en de ene na de andere starred review kregen. We zijn ook zo vaak door lezers benaderd over deze serie “of wij ‘m niet wilden doen” dat ik helemaal geen twijfels over deze serie heb. Toen we het aan onze ambassadeurs vertelden, werden ze helemaal wild. Ik denk dat Manteau in Nederland gewoon iets te vroeg was.’

Harteloos, de Nederlandse vertaling van Heartless, verschijnt in november 2016 –zo dicht mogelijk op de Amerikaanse uitgave. Begin 2017 zullen de eerste twee delen van The Lunar Chronicles, Cinder en Scarlet, opnieuw uitgegeven worden. Daarna zal de serie in rap tempo worden voortgezet.


Bijlagen