Logo

Amsterdam, 19 januari 2015. De uitreiking van de awards “Gekozen Product van het Jaar 2016” is op dinsdag 15 maart. De innovatieverkiezing stimuleert fabrikanten met innovaties en echte productvernieuwing aan de slag te blijven. Op 15 maart 2016 worden de award winnaars bekend gemaakt. De uitreiking vindt plaats aan het einde van de middag, de locatie wordt nader aangekondigd. Voor een voorregistratie en het ontvangen van een uitnodiging e-mail naar [email protected].

Onderzoek
De inschrijving voor deelname aan de verkiezing 2016 Gekozen Product van het Jaar is nu gesloten. Ook de voorselectie is achter de rug. Eind december 2015 werd de verkiesbaarheid van de ingeschreven merkartikelen vastgesteld. Van belang is dat het product nieuw is of vernieuwd in de afgelopen 18 maanden. De inschrijvingen zijn gecontroleerd op juistheid en relevantie, pas daarna begint het onderzoek. Op 8 januari is The Nielsen Company gestart met het representatief onderzoek onder het consumentenpanel.

Hoe worden producten “Gekozen”?                                                                                                              
Gekozen door de consument in een representatief onderzoek, dat is het uitgangspunt van Gekozen Product van het Jaar. Nielsen legt meedingende producten voor aan een representatief consumentenpanel. Per categorie beantwoorden consumenten vragen over de aantrekkelijkheid van het product en de aankoopbereidheid. Consumenten bepalen zo het Gekozen Product van het Jaar. Op de website http://www.gekozenproductvanhetjaar.nl/hoe-worden-ze-gekozen/ zijn alle stappen weergegeven hoe een merkartikel winnaar kan worden.

Fabrikanten nemen deel aan de verkiezing van innovatieve merkproducten met onder meer voedings-middelen, huishoudelijke producten/schoonmaakmiddelen, persoonlijke verzorging, huisdierverzorging en andere regelmatig gebruikte producten.


Bijlagen
Thumbnail Hyperlink Web
Thumbnail Hyperlink Twitter

De verkiezing “Gekozen Product van het Jaar” wordt sinds 1987 in Frankrijk georganiseerd. Gekozen Product van het Jaar 2016 http://gekozenproductvanhetjaar.nl is een activiteit van Cuistax.Com BVBA, licentiehouder van “Gekozen Product van het Jaar” voor België en Nederland.Het onderzoek wordt in Nederland uitgevoerd door The Nielsen Company op basis van een representatief consumenten panel.