Logo

Leerlingen pitchen maritiem idee voor de toekomst

Leerlingen van het Kaj Munk College en het Groene Hart Lyceum hebben de technasium-wedstrijd van het Maritiem Museum Rotterdam gewonnen. Zij bedachten de beste oplossing voor het transport van voedsel, dat op het water is geproduceerd. Hun idee is straks te zien in de ‘Offshore Experience’.

Jaarlijks organiseert het Maritiem Museum een project voor technasia, waarbij leerlingen worden uitgedaagd om mee te denken over duurzame ideeën voor de toekomst. Dit doet het museum in samenwerking met een wisselende partner uit de maritieme sector, ondersteund door Stichting Verolme Trust.

Tien scholen en bijna 600 leerlingen deden dit jaar mee aan de wedstrijd. Zij volgden een lesprogramma in het museum, werkten hun plannen uit en maakten een prototype. Technasium Nederland ondersteunde dit traject; studenten van de Hogeschool Rotterdam verzorgden de begeleiding.

Innovatieve ideeën

Dit jaar is Floating Future opdrachtgever van de scholieren. Dit maritieme bedrijf ontwikkelt drijvende technologieën voor voedselproductie op het water. Zij vroegen de technasia om mee te denken over het transport van voedsel, dat op zee verbouwd wordt. Hoe komt dit bij de consument terecht?

Twee teams werden bekroond door de jury: ‘Floating Beans’ van Emre, Ilse, Frederique en Timo (Kaj Munk College, Hoofddorp) en ‘Poussoir deux’ van Sem, Floris en Suze (Groene Hart Lyceum, Alphen aan de Rijn). Een video met hun pitches is deze week opgenomen en binnenkort te zien in de tentoonstelling ‘Offshore Experience’. Daar zijn ook andere innovatieve ideeën te bewonderen, waarop museumbezoekers vervolgens kunnen stemmen.

Offshore Experience: zoektocht naar energie

Het technasiumproject is onderdeel van de Offshore Experience van het Maritiem Museum. In deze tentoonstelling gaan bezoekers op een uitdagende zoektocht naar energie. Ze wanen zich aan boord van een platform op zee en ervaren de uitdagende zoektocht naar energie. Ze wanen zich aan boord van een platform op zee en ervaren het uitdagende werk van boormeesters, kraanmachinisten en helikopterpiloten.


Bijlagen

In het Maritiem Museum ontdek je de enorme invloed van de maritieme wereld op ons dagelijks leven. Ga mee op reis door ons maritieme heden en verleden in eigentijdse tentoonstellingen voor grote én kleine avonturiers. Luister naar verhalen, bewonder topstukken uit onze vooraanstaande collectie of doe mee aan een van de vele activiteiten. Het museum ligt in de oudste en grootste museumhaven van Nederland waar je op historische schepen en kranen beleeft hoe de wereldhaven Rotterdam op déze plek begon. Maritiem Museum Rotterdam, een wereld die je raakt!


 
Share on Facebook   Tweet   Share on LinkedIn