Logo

Rosita Girjasing treedt aan als zakelijk directeur Maritiem Museum

Met ingang van 1 mei 2023 treedt Rosita Girjasing aan als zakelijk directeur van het Maritiem Museum Rotterdam. Zij volgt Roel van Woerden op, die de functie sinds 1 januari 2023 interim bekleedt.

Rosita Girjasing is momenteel Manager Finance & Control bij het Kunstmuseum Den Haag en was eerder onder meer senior business/project controller bij vervoermaatschappij HTM. De Raad van Toezicht van het Maritiem Museum heeft in Girjasing iemand gevonden met een ruime management en bedrijfskundige ervaring in zowel de museale wereld als de publieke sector. “Een prachtige match voor het museum”, aldus algemeen directeur Bert Boer, “Rosita zal ook een belangrijke rol gaan vervullen in de plannen die het museum, samen met de gemeente, onderzoekt voor vernieuwing van het museumgebouw.”

Rosita Girjasing: “Dit bruisende museum laat het maritieme verleden van havenstad Rotterdam zien, maar biedt ook ruimte aan het heden en de toekomst. Ik kijk er erg naar uit om, samen met Bert Boer, aan het roer te staan van dit prachtige museum. In samenwerking met alle medewerkers en vrijwilligers wil ik het nog verder brengen!”


Bijlagen

In het Maritiem Museum ontdek je de enorme invloed van de maritieme wereld op ons dagelijks leven. Ga mee op reis door ons maritieme heden en verleden in eigentijdse tentoonstellingen voor grote én kleine avonturiers. Luister naar verhalen, bewonder topstukken uit onze vooraanstaande collectie of doe mee aan een van de vele activiteiten. Het museum ligt in de oudste en grootste museumhaven van Nederland waar je op historische schepen en kranen beleeft hoe de wereldhaven Rotterdam op déze plek begon. Maritiem Museum Rotterdam, een wereld die je raakt!


 
Share on Facebook   Tweet   Share on LinkedIn