Logo

 

Amateurfotografen documenteren de Rotterdamse haven

Foto-expositie op gevel Maritiem Museum

 

Op de gevel van het Maritiem Museum Rotterdam is vanaf vandaag de expositie ‘Havenvrienden Rotterdam’ te zien. De tentoonstelling bestaat uit 12 foto’s, ingezonden door liefhebbers van de Rotterdamse haven. De beelden zijn eerder gedeeld in de Facebookgroep ‘Havenvrienden Rotterdam’. Elke maand koos een jury uit tientallen inzendingen de beste foto rond een specifiek thema. Nu mag het publiek uit de 12 maand-foto’s dé foto van het jaar 2022 kiezen.

“Het Maritiem Museum zoekt altijd actief naar samenwerkingen in de stad en de Havenvrienden Rotterdam leggen op een prachtige manier de maritieme kant van Rotterdam vast. Wij bieden hen graag een podium”, zegt Bert Boer, directeur van het Maritiem Museum.

Havenvrienden Rotterdam startte in 2016 en is uitgegroeid tot een groep met meer dan 29.000 gebruikers. Beheerder Dries: “De fotowedstrijd stimuleert de leden om creatief de haven af te beelden. We zijn ooit begonnen  om anderen mee laten genieten van het mooie in de Rotterdamse haven.”

De fotowedstrijd draait elke maand om een thema. De fotografen kunnen daarin hun creativiteit kwijt. Zo waren er thema’s als storm, de seizoenen of evenementen als de Wereld Havendagen.De foto-expositie is nog tot en met 14 mei te zien voor bezoekers van het museum en passanten. Iedereen kan online stemmen op zijn of haar favoriet via www.maritiemmuseum.nl/havenvrienden, waar de foto’s ook te zien zijn.

 


Bijlagen

In het Maritiem Museum ontdek je de enorme invloed van de maritieme wereld op ons dagelijks leven. Ga mee op reis door ons maritieme heden en verleden in eigentijdse tentoonstellingen voor grote én kleine avonturiers. Luister naar verhalen, bewonder topstukken uit onze vooraanstaande collectie of doe mee aan een van de vele activiteiten. Het museum ligt in de oudste en grootste museumhaven van Nederland waar je op historische schepen en kranen beleeft hoe de wereldhaven Rotterdam op déze plek begon. Maritiem Museum Rotterdam, een wereld die je raakt!


 
Share on Facebook   Tweet   Share on LinkedIn