Chinese expressdienst huurt 4.250 m2

Nieuw-Vennep, 09-09-15: NLE BV (Nederlands Express) heeft zich gevestigd op Businesspark Nieuw-Vennep Zuid. Het bedrijf huurt het voormalige pand van Kuehne & Nagel. NLE BV zat voorheen in Zoetermeer. Het vrijstaande gebouw op Businesspark Nieuw-Vennep Zuid heeft een oppervlakte van 3.125 m2 bedrijfsruimte, 1.130 m2 kantoorruimte en 77 parkeerplaatsen. DTZ Zadelhoff adviseerde de verhuurder, een particuliere belegger, bij deze transactie.

Koerieren naar China

NLE BV is een van origine Chinees bedrijf en is twee jaar geleden gestart in Nederland. Inmiddels werken er 50 mensen en past het nieuwe pand perfect bij de explosieve groei die het bedrijf doormaakt. Het grootste deel van de business bestaat uit koeriersdiensten van en naar China en verder wordt er trading en logistiek aangeboden.

Social globale ontwikkelingen

Volgens mevrouw Tsen, branchemanager bij NLE BV is de groei van het bedrijf makkelijk te verklaren door de aansluiting bij de sociale globale ontwikkelingen: “In Azië stijgt het gemiddelde inkomen van een gemiddelde persoon steeds meer. Zij willen graag meer Europese luxeproducten aanschaffen en vragen vrienden en familie om schoonheids-, verzorgings- en gezondheidsproducten naar hen te verzenden.”

Chinese marketing

“Onze klanten vinden ons door advertenties in Chinese media en kunnen op een vertrouwde manier, in hun eigen taal hun order plaatsen via de mail of via onze website. 95% van de klanten van NLE BV spreekt Chinees. Zo ook onze medewerkers. En dat spreekt onze doelgroep aan. Daarnaast vinden veel klanten ons via onze agentschappen met de Nederlandse en Belgische post.”    

Douanevrije zone

Tsen geeft aan dat NLE BV vooral voor Businesspark Nieuw-Vennep Zuid heeft gekozen omdat het park een douanevrije zone is. Dit maakt het veel gemakkelijker om producten in en uit te voeren. Kijk hier voor meer info over een douanevrije zone: http://ow.ly/QbeEO. Verder is Tsen onder de indruk van de bedrijven op het park: “Er zitten hier succesvolle, ondernemende bedrijven. Onze buren hebben ons direct met open armen ontvangen. Zo begrijpen we dat Ploeg Kozijnen op het park klein begonnen is maar inmiddels uit haar jasje groeit. Verder hebben we een zeer boeiende rondleiding ontvangen bij MOOG waar onderdelen voor flight simulators worden geproduceerd. Het zijn bedrijven die een sterke ontwikkeling doormaken en we vinden het belangrijk om in een omgeving te werken met succesvolle bedrijven om ons heen. De ligging en het groene karakter van het park maakten onze beslissing om ons hier te vestigen compleet.”


Bijlagen