Logo

PERSBERICHT

 

RET en Maritiem Museum creëren mooie havenentrée
Metrostation Leuvehaven wordt maritiem depot

 

Metrostation Leuvehaven wordt deze week omgetoverd tot maritieme expositie. De RET en het Maritiem Museum Rotterdam slaan de handen ineen in een uniek project dat de rijke collectie van het museum naar de OV-reiziger brengt. Foto’s van scheepsmodellen worden aangebracht op de wanden van de perrons en vormen zo een reis door de maritieme geschiedenis. Exact op de plaats waar in 1598 de eerste gegraven haven van Rotterdam begon.

Vanaf het perron of vanuit de metrostellen zien reizigers straks 25 levensgrote afbeeldingen van scheepsmodellen van de zeilvaart tot de toekomstige hybride vaart. Deze buiten-expositie staat in het verlengde van de nieuwe tentoonstelling ‘Bestemming Havenstad’ die in december opende in het museum. In deze expositie reizen bezoekers met de fictieve metrolijn M van de Rotte naar de Maasvlakte en voorbij de horizon. Je maakt hier kennis met het verleden, heden en de toekomst van de haven en de stad en je hoort verhalen van bewoners.

Maritieme historie
“Als je nu als metroreiziger uitstapt bij metrostation Leuvehaven stap je direct uit te midden van de Rotterdamse maritieme historie, dat draagt bij een prettige reisbeleving. Een mooie samenwerking waarbij we Rotterdam weer een beetje mooier maken. De entree van de Leuvehaven begint nu al onder de grond!”, aldus Jean Paul Duurland, Manager Marketing Verkoop & Services bij de RET.

Samenwerking
Bert Boer, algemeen directeur van het Maritiem Museum is blij met de samenwerking. “De RET geeft ons de kans één van onze ambities, zichtbaar te zijn in de stad buiten de muren van het museum, verder waar te maken.” Hij is blij met de samenwerking en met het ontwerp van Studio Boris Maas, die ook het originele concept van de tentoonstelling ‘Bestemming Havenstad’ ontwikkelde.

Haven in de stad
Metrostation Leuvehaven is inmiddels een waar maritiem knooppunt in de stad. Naast het Maritiem Museum is het ook de toegang tot het Port Pavilion van het havenbedrijf en de werkplaatsen van het museum. Het is de missie van het Maritiem Museum om de soms onzichtbare maritieme wereld zichtbaar te maken in de stad. De thematisering van het metrostation is daar de volgende stap in.

Fotocredit: Studio Boris Maas


Bijlagen

In het Maritiem Museum ontdek je de enorme invloed van de maritieme wereld op ons dagelijks leven. Ga mee op reis door ons maritieme heden en verleden in eigentijdse tentoonstellingen voor grote én kleine avonturiers. Luister naar verhalen, bewonder topstukken uit onze vooraanstaande collectie of doe mee aan een van de vele activiteiten. Het museum ligt in de oudste en grootste museumhaven van Nederland waar je op historische schepen en kranen beleeft hoe de wereldhaven Rotterdam op déze plek begon. Maritiem Museum Rotterdam, een wereld die je raakt!


 
Share on Facebook   Tweet   Share on LinkedIn