Logo

Lefier koopt 82 appartementen in Groningen voor verhuur in het middensegment

Woningcorporatie Lefier heeft twee wooncomplexen in Groningen gekocht. Deze woningen waren in eigendom bij een particuliere belegger. Het gaat om 82 appartementen gelegen aan de G. Meirstraat en S. Allendeplein in de wijk Hoornsemeer in Groningen. De woningen worden verhuurd in het middensegment.

Pieter Witzenburg, directeur vastgoed Lefier: “Wij zijn blij dat we deze twee wooncomplexen kunnen toevoegen aan ons aanbod. Het past goed binnen onze strategie om de portefeuille in de stad Groningen uit te breiden. We bieden niet alleen sociale huurwoningen aan, maar ook woningen in de middenhuur. Zo kunnen we meerdere doelgroepen bedienen en bovendien bevordert dit de doorstroom.”

De huidige huurders kunnen in hun appartement blijven wonen. Het enige dat voor hen verandert is bij wie ze huren.

Bijdrage aan woningtekort
In Groningen is een grote vraag naar huurwoningen. Daarom wordt er door Lefier flink geïnvesteerd in uitbreiding van het aanbod. Dit doet Lefier door de bestaand vastgoed aan te kopen zoals hier in de Hoornsemeer maar ook door het bouwtempo te verhogen. In de periode tot en met 2032 gaat Lefier in haar werkgebied jaarlijks gemiddeld 360 woningen bouwen. De grootste realisatie vindt plaats in Groningen, daar worden ongeveer 2500 woningen nieuw gebouwd.


Lefier staat voor wonen

Jong en oud. Studerend, werkend en werkzoekend. Kerngezond en met beperkingen. Iedereen heeft recht op een plek om ‘thuis’ te noemen. Goed wonen betaalbaar maken en houden, daar zetten wij ons elke dag voor in. Dat doen we samen met onze huurders en gemeenten.

Lefier is de grootste woningcorporatie van Noord-Nederland met 33.000 verhuureenheden in de gemeenten Groningen, Midden-Groningen, Emmen, Stadskanaal en Borger-Odoorn. Naast studentenwoningen en sociale huurwoningen biedt Lefier ook huuwoningen aan in de vrije sector, bedrijfsonroerend goed, parkeerplaatsen en bouwgrond. Dit wordt verzorgd door Makelaardij Lefier. Lefier heeft kantoren in Groningen, Hoogezand, Emmen en Stadskanaal en daarnaast zijn er in de wijken servicepunten waar huurders met en zonder afspraak langs kunnen komen met vragen en voor informatie. 

Meer informatie over Lefier is te vinden op www.lefier.nl/over-lefier


 
Share on Facebook   Tweet   Share on LinkedIn