Logo

Trebbe start begin 2023 met bouw, oplevering in tweede helft van het jaar

Lefier bouwt zestien levensloopbestendige huurwoningen aan Gelderselaan

Stadskanaal, 21 december 2022 - Aan de Gelderselaan in Stadskanaal worden in de eerste helft van 2023 zestien levensloopbestendige woningen gebouwd. Het contract daarvoor werd dinsdagmiddag door Pieter Witzenburg, directeur bij woningcorporatie Lefier en Marinus den Harder, directeur bij ontwikkelende bouwer Trebbe getekend en aansluitend is het bouwbord onthuld in bijzijn van wethouders Egbert Hofstra en Jur Mellies van de gemeente Stadskanaal. De bouw van de woningen start begin volgend jaar en oplevering vindt plaats in het najaar van  2023.

De vier blokken van elk vier woningen voldoen aan het Nul-op-de-Meter-principe. Zonnepanelen wekken elektriciteit op voor het huishoudelijk verbruik, verwarming en warm water. Bij normaal gebruik is de energierekening daardoor zeer laag. "Het is heel fijn dat er weer gebouwd wordt op deze plek, nadat het lang braak heeft gelegen. De huizen gebruiken bijna geen energie, en dat is in deze tijd waarin de prijzen zo hoog zijn, heel belangrijk. Een aanwinst voor Stadskanaal dus", aldus wethouder Hofstra.

Levensloopbestendig

De woningen aan de Gelderselaan zijn ontworpen door HJK Architecten uit Groningen. Er is gekozen voor een ontwerp dat goed aansluit op de omliggende omgeving, waarbij ook de eigen identiteit van de woningen is gewaarborgd. Pieter Witzenburg zegt hierover: “Mooi dat we in het centrum van Stadskanaal energiezuinige en levensloopbestendige woningen kunnen toevoegen. Dat maakt de woningen niet alleen geschikt voor ouderen, maar ook voor jonge gezinnen. Bovendien kunnen de nieuwe huurders een lage energierekening verwachten, in deze tijden een zorg minder.”

Bouwstroom Noord

Het project is onderdeel van Bouwstroom Noord, een samenwerkingsverband tussen vijf woningcorporaties uit Noord-Nederland, waaronder Lefier en twee bouwbedrijven, waaronder Trebbe. Doel van de bouwstroom is om door transparante samenwerking en brede afspraken de bouw van nieuwe woningen in de provincies Groningen en Drenthe te versnellen. Marinus den Harder: “Bouwstroom Noord laat zien dat als iedereen bereid is om tijd en energie te investeren, dit zich terugbetaalt in concrete resultaten én werkgeluk. Ik ben blij om als Trebbe bij te dragen aan de inspanning die geleverd wordt binnen de bouwstroom, en bij dit project in het bijzonder de inzet van het projectteam van Lefier en ons projectteam om tot een mooi project te komen. Op naar een mooie bouwperiode.” Inmiddels is de bouwstroom een jaar ‘aan het bouwen’ en werpt de samenwerking de eerste vruchten af. Inmiddels zijn er twaalf woningen opgeleverd, 62 woningen in aanbouw en ruim 1.150 woningen in ontwikkeling.

Thuiskompas

Aansluitend aan de onthulling van het bouwbord was er een drukbezichte informatiemarkt voor geïnteresseerden en omwonenden in buurtcentrum Maarsstee. De huurprijs van de zestien woningen is maximaal 647,19 euro (huidig prijspeil) en daarnaast betaalt de huurder een energie prestatie vergoeding (EPV) voor de duurzame installaties De woningen worden binnenkort aangeboden via Thuiskompas. Wie geïnteresseerd is, dient ingeschreven te staan als woningzoekende en kan zelf reageren op de woningen.


Bijlagen

Voel je thuis bij Lefier

Jong en oud. Studerend, werkend en werkzoekend. Kerngezond en met beperkingen. Iedereen heeft recht op een plek om ‘thuis’ te noemen. Goed wonen betaalbaar maken en houden, daar zetten wij ons elke dag voor in. Dat doen we samen met onze huurders en gemeenten.

Lefier is de grootste woningcorporatie van Noord-Nederland met 33.000 verhuureenheden in de gemeenten Groningen, Midden-Groningen, Emmen, Stadskanaal en Borger-Odoorn. Naast studentenwoningen en sociale huurwoningen biedt Lefier ook huuwoningen aan in de vrije sector, bedrijfsonroerend goed, parkeerplaatsen en bouwgrond. Dit wordt verzorgd door Makelaardij Lefier. Lefier heeft kantoren in Groningen, Hoogezand, Emmen en Stadskanaal en daarnaast zijn er in de wijken servicepunten waar huurders met en zonder afspraak langs kunnen komen met vragen en voor informatie. 

Meer informatie over Lefier is te vinden op www.lefier.nl/over-lefier


 
Share on Facebook   Tweet   Share on LinkedIn