Logo

Oplevering gepland in tweede helft 2024

Bouw 69 appartementen Meridiaan in Klazienaveen gestart

Deze week is Brands Bouw Emmen in opdracht van Lefier gestart met de bouw van 69 appartementen aan de Meridiaan in Klazienaveen. In de loop van 2024 zullen er dan 12 startersappartementen en 57 twee- en driekamerappartementen worden opgeleverd, die door Lefier worden verhuurd.

De 69 nieuwe appartementen komen op de plaats waar Lefier vorig jaar 41 verouderde appartementen sloopte. De woningen waren ruim veertig jaar oud en het opknappen en duurzaam maken bleek niet rendabel. De nieuwe appartementen worden gebouwd volgens het NOM-principe, wat staat voor Nul-op-de-Meter. Dat betekent dat de woningen zelf door middel van zonnepanelen voldoende energie opwekken om, bij gemiddelde bewoning, te zorgen voor verwarming, warm water en elektriciteit.

Ook voor starters
“Deze nieuwe appartementen zijn een mooie opsteker voor Klazienaveen en voor de Sterrenbuurt in het bijzonder,” zegt Nienke Louwdijk, gebiedsmanager van Lefier. “We hebben er bewust voor gekozen om appartementen van verschillende grootte terug te bouwen. Zo geven we starters een kans, maar is het ook voor huurders die een iets ruimer twee- of driekamerappartement willen een mooie optie. Bovendien is het natuurlijk fijn om te weten dat je als bewoner een hele lage energierekening zult hebben.”

Thuiskompas
Het project bestaat uit zes blokken: drie blokken met twaalf galerijwoningen en drie blokken met elf woningen per blok. De bouw is begonnen met de grondwerken. Zodra dit gereed is, volgt de daadwerkelijke bouw en naar verwachting in het derde kwartaal van 2024 zullen de appartementen gereed zijn voor bewoning. Wie interesse heeft in een van de appartementen, kan zich het beste zo snel mogelijk inschrijven als woningzoekende op de website van Thuiskompas. De huurprijzen van de 69 appartementen zullen bekend gemaakt worden als de woningen klaar zijn voor verhuur.


Bijlagen

Lefier staat voor wonen

Jong en oud. Studerend, werkend en werkzoekend. Kerngezond en met beperkingen. Iedereen heeft recht op een plek om ‘thuis’ te noemen. Goed wonen betaalbaar maken en houden, daar zetten wij ons elke dag voor in. Dat doen we samen met onze huurders en gemeenten.

Lefier is de grootste woningcorporatie van Noord-Nederland met 33.000 verhuureenheden in de gemeenten Groningen, Midden-Groningen, Emmen, Stadskanaal en Borger-Odoorn. Naast studentenwoningen en sociale huurwoningen biedt Lefier ook huuwoningen aan in de vrije sector, bedrijfsonroerend goed, parkeerplaatsen en bouwgrond. Dit wordt verzorgd door Makelaardij Lefier. Lefier heeft kantoren in Groningen, Hoogezand, Emmen en Stadskanaal en daarnaast zijn er in de wijken servicepunten waar huurders met en zonder afspraak langs kunnen komen met vragen en voor informatie. 

Meer informatie over Lefier is te vinden op www.lefier.nl/over-lefier


 
Share on Facebook   Tweet   Share on LinkedIn